Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Przegląd z pneumatycznym zawieszeniem A6 C6 Allroad

Zawieszenie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Takitam94
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mateusz
Rocznik: 2006
Moje auto: Allroad C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Przegląd z pneumatycznym zawieszeniem A6 C6 Allroad

Post autor: Takitam94 » 03 sty 2018, 16:43

Cześć, mam pytanie co do wykonywania obowiazkowego przeglądu rejestracyjnego, a dokładnie o ustawienie zawieszenia. Czy ma jakies znaczenie to jak jest ustawione podczas sprawdzania amortyzatorów (auto, komfort itp), czy powinno się zablokować zawieszenie w ustawieniach, jak dla podnośnika ? Pytam ponieważ robiłem dziś przegląd i pokazało mi słabszy jeden amortyzator z przodu. Diagnosta stwierdził ze niezbyt się zna na pneumatycznym i żebym sprawdził to w odpowiedznim warsztacie :D Przegląd podbił, nie wiem jaka była różnica bo nie widziałem monitora :( Nie wiem czy sie bawić, auto stoi prosto, nic nie stuka za bardzo :)

bertarz1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bertarz1 » 03 sty 2018, 18:36

Stacja diagnostyczna nie dokładnie sprawdza zawieszenie pneumatyczne. W zasadzie to nie ma reguły. Możesz podjechać na inną stacje żeby zobaczyć różnice, robi się to na automacie żeby symulowac jazdę. Ale jak nie stuka to nie ruszaj.

yarowsc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jarek
Rocznik: 2016
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: yarowsc » 03 sty 2018, 22:41

nie chodzi o to,że stacja diagnostyczna niedokładnie sprawdza zawieszenie pneumatyczne. pneumatyka i szczelność to jedno, a sprawność i zdolność tłumienia to druga funkcja. pomiar sprawności amortyzatorów mierzony w %, wygląda tak samo dla zawieszenia zwykłego, jak i pneumatycznego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja