Witam serdecznie. Mam problem z tylną wycieraczka. Pewnego razu się włączyła i tak chodzi cały czas po włączeniu zapłonu. Na wtyczce silniczka mam +12V i trzy masy. Manetka dobra bo sprawdzałem VCDSem w blokach pomiarowych i działa dobrze. Podobno gdzieś koło tylnej lewej lampy jest przekaźnik od wycieraczki i lubi łapać wilgoć. Niestety nie mogę go odnaleźć... Miał ktoś podobny problem?? Z góry dziękuję za podpowiedzi....
[ Dodano: 2017-12-09, 14:03 ]
Winowajcą okazała się elektronika w samym silniczku..
[a6 c6 kombi] problem z tylną wycieraczka
- kanar2306
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 313KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
[a6 c6 kombi] problem z tylną wycieraczka
Ostatnio zmieniony 09 gru 2017, 14:16 przez kanar2306, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Skrzynia: Manual
Kolega miał przecięty wężyk od spryskiwacza i miał basen w środku klapy dlatego chodziła mu cały czas.pablo44 pisze:Witam mam podobny problem, możesz podpowiedzieć jak sprawdzić VCDS-em ta manetkę. Ja już nawet kupiłem nową ale może niepotrzebnie. W tej chwili mam wyjęty bezpiecznik i wycieraczka nie pracuje![]()
Pozdrawiam
Paweł
Diesel musi dymić :-D
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
manetka to akurat ostatni podejrzany element tego układu. pracę można sprawdzić w blokach pomiarowych modułu kierownicy. winą prawdopodobnie będzie silniczekpablo44 pisze:Witam mam podobny problem, możesz podpowiedzieć jak sprawdzić VCDS-em ta manetkę. Ja już nawet kupiłem nową ale może niepotrzebnie. W tej chwili mam wyjęty bezpiecznik i wycieraczka nie pracuje![]()
Pozdrawiam
Paweł