Padł mi jeden wtrysk ZAVOLI PAN, zdecydowałem się na zakup całej listwy MAGIC JET ale nie jestem z niej zadowolony, bardzo ciężko ją ustawić tzn. skalibrować. U mechanika byłem już kilka razy i jest lipa, cały czas jest problem (wahania na obrotach na biegu jałowym, nierówna praca silnika). Co poradzicie?
[AEB 1.8 150 KM] Zamiennik do wtrysków ZAVOLI PAN
-
Luis92FG
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Przemek
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
[AEB 1.8 150 KM] Zamiennik do wtrysków ZAVOLI PAN
Witam
Padł mi jeden wtrysk ZAVOLI PAN, zdecydowałem się na zakup całej listwy MAGIC JET ale nie jestem z niej zadowolony, bardzo ciężko ją ustawić tzn. skalibrować. U mechanika byłem już kilka razy i jest lipa, cały czas jest problem (wahania na obrotach na biegu jałowym, nierówna praca silnika). Co poradzicie?
Ostatnio zmieniony 23 gru 2017, 18:25 przez Luis92FG, łącznie zmieniany 1 raz.
- Patryk1981
- Forum Audi A6 / A7

- Pieterb
- Administrator

- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A4 B7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
podjechać do lepszego gazownikaLuis92FG pisze:Co poradzicie?
Regulowałem sam te wtryskiwacze kiedyś koledze, fakt że nie w 1,8 turbo ale nie było problemu, więc nie wiem gdzie gazownik ma problem. Chyba że listwa jest fabrycznie uszkodzona lub coś tego typu ale to raczej gazownik też powinien sobie z tym poradzić.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zanim coś tu napiszesz!
Zanim coś tu napiszesz!