Inwestycja w a6 c5
- Xray T2
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Inwestycja w a6 c5
Ostatnio tak się zastanawiałem czy warto inwestować w c5, posiadam już moja c5 od dwóch lat i mam kilka rzeczy do ogarnięcia.
Wiadomo sprawy eksploatacyjne czeka mnie wymiana rozrządu, hamulce itd. Ale wiadomo że chciało by się coś ulepszyć np. zmiana zawieszenia z 1ba na 1 be. itd. poprawki blacharskie.
Licząc to ok 3tyś zł trzeba by zainwestować.
No i tak mi to chodzi po głowie czy pakować kasę czy nie. Auto ma już swoje lata.
Wiadomo sprawy eksploatacyjne czeka mnie wymiana rozrządu, hamulce itd. Ale wiadomo że chciało by się coś ulepszyć np. zmiana zawieszenia z 1ba na 1 be. itd. poprawki blacharskie.
Licząc to ok 3tyś zł trzeba by zainwestować.
No i tak mi to chodzi po głowie czy pakować kasę czy nie. Auto ma już swoje lata.
- Xray T2
- Forum Audi A6 / A7
I właśnie tak jest że po tych dwóch latach użytkowania to wiem co mam. Ale jednak myśl chodzi po głowie,że jednak auto nie jest nowe i lata już ma.januszm pisze:majac juz dobre auto, jak zrobisz te rzeczy to wiesz co masz.
kupujac inne auto, nigdy nie wiesz co masz...
Odpukać ani razu nie stał u mechanika, małe problemy ogarniam w garażu. Także na dzień dzisiejszy ani razu mnie nie zawód.
Ale po głowie chodzi model c6

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
W C6 na start też będziesz musiał wydać z kilka tysięcy (gdyby tylko). Znaleźć używaną C6, która jest w 100% sprawna, jest bardzo ciężko. Podłączysz pod kompa, a tam kilkanaście błędów, coś stuka, szumi, nie działa z elektryki itp. Wiem ile kosztuje serwisowanie C6, ale nie chodzi mi o wymianę oleju, filtrów i hamulców, tylko o utrzymanie auta w idealnym stanie technicznym i wizualnym.
- Xray T2
- Forum Audi A6 / A7
Na pewno każdy ma taki dylemat, zmienić auto i pakować kasę w nowy nabytek czy inwestować w to co się ma i zna.
Albo jak to niektórzy gadają pozo inwestować w takie stare auto.
Albo jak to niektórzy gadają pozo inwestować w takie stare auto.
Dołożone:
Tempomat, kamerka cofania + kamera przód, elektryczne składanie lusterek, spryskiwacze lamp.
Zmienione z rns-d na rns-e + bluetooth z a4 b6/b7.
Przeróbka tylnych lamp na full led.
Przeróbka przednich lamp na black hella + bixenon + druga soczewka na światła drogowe.
Tempomat, kamerka cofania + kamera przód, elektryczne składanie lusterek, spryskiwacze lamp.
Przeróbka przednich lamp na black hella + bixenon + druga soczewka na światła drogowe.
- kiler22
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
mam chyba dejavu
audi-a6c5-czy-warto-inwestowac-vt89356. ... westowa%E6
np tam padło takie zdanie

np tam padło takie zdanie
damos pisze:Ogólnie - nie warto inwestować, bo inwestycja się nie zwróci (na taxi raczej nie jeździsz). Warto inwestować w ziemię i w nieruchomości z dala od stref wojennych i obszarów zalewowych :D :P
W auto nie inwestujesz, tylko WKŁADASZ pieniądzeTeraz to już tylko twój wybór, czy warto pakować kasę w takie auto, czy nie. Oczywiście - warto wpakować
kasy, jeśli auto jest niebezpieczne - ma problemy z hamulcami lub układem kierowniczym. Ale
zależy od ciebie - możesz mieć hamulce za 1 200 PLN a możesz i za 15 000 PLN.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2017, 16:25 przez kiler22, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 1998
- Silnik: 1.8T ANB 150KM
Ostatnio kupiłem francuza z Hdi pod maską, jakby nie to że było za pół darmo, w miarę wyposażone, 6 lat młodsze, kupy się trzyma, i nie to że potrzebne mi było drugie 4 koła to bym tego kijem nie tyknął. Tak jak napisał SZCZooR, takich aut już nie robią, cokolwiek z niższej klasy byś nie kupił będzie zmuła.
- Pieterb
- Administrator
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A4 B7
- Silnik: 1.8T 163KM
a ja jak najbardziej zgadzam się z tu z tym cytatem kolegi kiler22kiler22 pisze:mam chyba dejavu![]()
np tam padło takie zdaniedamos pisze:Ogólnie - nie warto inwestować, bo inwestycja się nie zwróci (na taxi raczej nie jeździsz). Warto inwestować w ziemię i w nieruchomości z dala od stref wojennych i obszarów zalewowych :D :P
W auto nie inwestujesz, tylko WKŁADASZ pieniądzeTeraz to już tylko twój wybór, czy warto pakować kasę w takie auto, czy nie. Oczywiście - warto wpakować
kasy, jeśli auto jest niebezpieczne - ma problemy z hamulcami lub układem kierowniczym. Ale
zależy od ciebie - możesz mieć hamulce za 1 200 PLN a możesz i za 15 000 PLN.
Jeśli chcesz inwestować to moim zdaniem nie warto, bo ta inwestycja się nie wróci nigdy, w auto się pieniądze wkłada by je naprawić i mieć sprawne i w trasie się nie zastanawiać - dojadę czy nie.
Jak już chcesz inwestować w auto to trzeba by było o jakimś zabytkowym aucie pomyśleć i w nie jak najbardziej może by było zainwestować bo takie auta zwykle z wiekiem tylko zyskują na wartości.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zanim coś tu napiszesz!
Zanim coś tu napiszesz!
- Xray T2
- Forum Audi A6 / A7
No chodziło głównie czy pakować kasę dalej w c5, nic złego o moim egzemplarzu nie powiem. Od dwóch lat mnie nie zawiódł,drobne naprawy eksploatacyjne.
Teraz to bym zmienił zawieszenie na te od s-line, zrobiłbym hamulce, i przy blacharce porobił. Mam dwa błotniki przód do wymiany i ruda szma....a przy relingach.
Teraz to bym zmienił zawieszenie na te od s-line, zrobiłbym hamulce, i przy blacharce porobił. Mam dwa błotniki przód do wymiany i ruda szma....a przy relingach.
Dołożone:
- kiler22
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Kontakt:
Nie znam twojego samochodu ale wiem jedno - hamulce zawsze warto mieć sprawne .Żebyś nie musiał dawać ogłoszenia w dziale "kupie części "
a blacharka
wiesz błotniki jak już ruda żre to zostaje tylko wymiana . Ale to tylko efekt wizualny . wcale nie trzeba się z tym spieszyć . Zawsze możesz poczekać na większą ilość wolnej gotówki . Jeśli się nie psuje to po co zmieniać 

a blacharka

- Pieterb
- Administrator
Xray T2, a sądzisz że jak kupisz inne to nie trzeba będzie po pół roku włożyć? bo rzadko kiedy sprzedający sprzedaje w pełni sprawne auto. No chyba że zamierzasz nowe wziąć z salonu to inna sprawa.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zanim coś tu napiszesz!
Zanim coś tu napiszesz!
- Pieterb
- Administrator
nie mówię nieSZCZooR pisze: Daj Pan spokój.

Ja nie miałem zaszczytu mieć auta z salonu ale od znajomych co takowe kupowali i nie mówię tu tylko o audi to sporo złego się nasłuchałem, więc pewnie coś w tym jest.
Zanim coś tu napiszesz!
Zanim coś tu napiszesz!