Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ASN 3.0 220 KM] +LPG remont silnika

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
bananoweyo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ASN 3.0 220 KM] +LPG remont silnika

Post autor: bananoweyo » 10 gru 2017, 12:11

Autko posiadam od niedawna, najwidoczniej nie był to dobry zakup. W każdym razie niedawno zacząłem słyszeć stukot z prawej strony silnika. Dałem auto do mechanika w holandii bo tu przebywam aktualnie no i po zdjęciu prawej części pokrywy, wałek dojechany i popychacze też do wymiany ( foto). Te silniki mają tendencję do kończenia się wałków w taki agresywny sposób? Rozważam puszczenie lawety do PL do jakiegoś dobrego warsztatu by zajął się sprawą, tutaj koszta nie będą małe. Warto byłoby zajrzeć do głowic (może słabe smarowanie?) i sprawdzić drugą stronę silnika, jeżeli druga też jest dojechana, wtedy może zrobić swapa lub używane kompletne głowice podmienić, splanować itd. Jestem raczej laikiem w temacie więc nie bardzo wiem jakie kroki podjąć by koszta mnie nie przerosły, a żeby autko dostało drugą szansę. Jak uważacie, jak ugryźć temat?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

kierowiec
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzyszyof
Rocznik: 2002
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Re: +LPG remont silnika

Post autor: kierowiec » 16 gru 2017, 17:16

Witam. Taka awaria to nie wina silnika tylko jakości oleju. Prawdopodobnie nie spełniał założonej normy. Kup używane wałki bez kół zmiennych faz rozrządu bo są drogie, przepłucz silnik i nawet bez demontażu głowic zakładając że łożyskowanie wałków jest ok myślę że możesz jeździć. Pozdrawiam.
Fan AUDI!!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja