Dopasowanie skrzyni
Dopasowanie skrzyni
Witam serdecznie pisze do was w pewnej sprawie. Siadła mi dzisiaj skrzynia biegów automatyczna tiptronic... I ciężko ogólnie dostać skrzynie o moim numerze i chciałbym się zapytać czy jeżeli moja skrzynia ma numer ETY to czy jest szansa żeby kupić inna z innym numerem i sterownikiem który jest pod fotelem pasażera ? Czy raczej odpada taka opcja proszę o pomoc.
Mojej już się nie da wyremontować po wymianie sprzęgła panowie wymienili dynamicznie olej ravenol fikter też wymieniony wrzucamy D i auto gaśnie a jak wrzucimy P to w jest taki dźwięk jakbyś wrzucil do skrzyni pelno monet 1 groszowych także tam nie ma co remontować i mam do kupienia skrzynie ale o innym symbolu i dlatego potrzbuje opinie czy da się coś takiego zrobić jak pisałem wyżej
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Ma inne przełożenie
.
Możesz szukać z oznaczeniem FAT.

Możesz szukać z oznaczeniem FAT.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez mat1324, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Oprócz FAT, która będzie na 100% pasować, to jest jeszcze DEW, ale ma ona elektroniczny układ sterowania mocą silnika, którego nie ma Twoja. Nie wiem czy jest to duży problem, ale reszta się zgadza. Też pochodzi od 2.5 TDI.
Sprawdziłem i mają taki sam sterownik, tzn. ETY i DEW. Chyba są to bliźniacze skrzynie, ponieważ mają takie same części.
Sprawdziłem i mają taki sam sterownik, tzn. ETY i DEW. Chyba są to bliźniacze skrzynie, ponieważ mają takie same części.
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
wrzucaj manual
mat1234 - w tych rocznikach były różnice w sterownikach hydraulicznych i innym umiejscowieniem czujnika prędkości wejściowej , na to też trzeba zwrócić uwagę

mat1234 - w tych rocznikach były różnice w sterownikach hydraulicznych i innym umiejscowieniem czujnika prędkości wejściowej , na to też trzeba zwrócić uwagę
Ostatnio zmieniony 15 gru 2017, 21:49 przez bendzji, łącznie zmieniany 1 raz.