Witam,
mam taki problem ze swoim audi auto nie odpala, wcześniej gasł silnik podczas pracy sam, diagnoza pokazuje błąd
SAE P0200 :24 Wtryskiwacze Elektryczna usterka w obwodzie prądowym Brak sygnalu/komunikacji Lamp OFF
Sprawdziłem, porawiłem masę silnika, cewki wtryskiwaczy ok. (sprawdzone miernikiem), połączenia wtyczek od wtrysków też ok.
Co mogę jeszcze zrobić ?
[ BSG 2.7 163 KM] P0200 silnik nie odpala
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
[ BSG 2.7 163 KM] P0200 silnik nie odpala
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez matomen, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A6 / A7
Testowałem przewody wtryskiwaczy za pomocą diody podczas kręcenia rozrusznikiem "mrugała", co by oznaczało poprawne działanie jednak świeciła jakby za słabo. Nie wiesz może gdzie w tym modelu jest masa ecu silnika lub wiązki silnika?
Podejrzewam słabą masę, poprawiłem już główną, była zaśniedziała ale nie pomogło.
Podejrzewam słabą masę, poprawiłem już główną, była zaśniedziała ale nie pomogło.
- repek92
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
W tym silniku nie wiem. Ale u kolegi w 2.0 kabel minusowy szedł do karoserii i w innym miejscu z karoserii do bloku silnika. Tylko w jego przypadku nie kręcił rozrusznikiem. Zobacz połączenie karoserii z blokiem silnika i później szukaj np kilku brązowych przewodów skręconych w jedno miejsce masa może być od ECU gdzie indziej jak i od całej wiązki. Ale sprawdź też wiązki tylko trzeba ją rozpruć
Lektorzy, nagrania: multifonika.net
-
- Forum Audi A6 / A7
Przewody od wtrysków sprawdzone są w porządku, poprawiłem wszystkie masy silnika i inne bez zmian auto kręci i nie odpala. Błąd P0200 dał się skasować, podczas kręcenia już go nie wyrzuca.
Zrobiłem test odpinałem wtyczki od wtrysków i sprawdzałem błędy, BRAK BŁĘDÓW WTRYSKIWACZY. Tak jakby sterownik silnika nie widział wtryskiwaczy. Uszkodzony sterownik ?
Ma ktoś jakieś sugestie? będę wdzięczny
Zrobiłem test odpinałem wtyczki od wtrysków i sprawdzałem błędy, BRAK BŁĘDÓW WTRYSKIWACZY. Tak jakby sterownik silnika nie widział wtryskiwaczy. Uszkodzony sterownik ?
Ma ktoś jakieś sugestie? będę wdzięczny