[ALG 2.8 193 KM] Nie odpala.
[ALG 2.8 193 KM] Nie odpala.
Witam,mam od jakiegoś czasu problem ze swoim autem..Wróciłem do domu,wszystko elegancko,zgasiłem auto. Po pół godziny chciałem odpalić ale silnik już tylko kręcił. Po wyciągnięciu pompy paliwa okazało się że nawet po podłączeniu bezpośrednio pod akumulator nie działa. Sprawa wydała się jasna. Kupiłem nową pompę,założyłem, po kręceniu rozrusznikiem słychać ją jak działa ale auto dalej nawet nie kaszlnie..kręci rozrusznikiem ale nie załapie nawet na sekundę. Paliwo dochodzi do wtrysków bo sprawdzałem, iskra na świecach jest poza tym świece po wykręceniu pachną paliwem więc dochodzi. Podmieniony czujnik położenia wału ale to też nie to:/ więc jeśli paliwo jest,iskra jest to co może być jeszcze przyczyną? Wczoraj już nawet potraktowałem ją psiknięciem plaka w dolot. ale to też nic nie dało..
Ostatnio zmieniony 14 sty 2020, 19:35 przez Paulito25, łącznie zmieniany 2 razy.
- Pieterb
- Administrator
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A4 B7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Paulito25, edytuj temat i dopisz o jaki konkretnie silnik chodzi _uwaga
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zanim coś tu napiszesz!
Zanim coś tu napiszesz!
Kontrolka immo po przekręceniu zapłonu zapala się i gaśnie. ja jestem po wymianie pompy ALE..no właśnie..gadałem z mechanikiem. Mówi że na 1000% coś z ciśnieniem paliwa. Nie widział tego,powiedziałem mu tylko że iskra jest,paliwo dochodzi do listwy bo węże są w paliwie ale nie zdejmowałem listwy i nie sprawdzałem samych wtrysków bo na razie nie miałem czasu. Powiedzcie mi tylko taką rzecz jeszcze..zamówiłem pompę SKV o numerze 02SKV272, bo czytałem gdzieś że ona na pewno podejdzie do mojego auta. W zamian przysłali mi pompę SKV o numerze 02SKV273 i zapierali się że to jest zamiennik i praktycznie to samo. Ona wygląda zupełnie inaczej jeśli chodzi o tą końcówkę która ciągnie paliwo. No ale z braku laku wsadziłem ją. Czy mozliwe że ta pompa po prostu nie pasuje i dalej nie ciągnie paliwa mimo że nówka?? Przepraszam za brak zdjęć tych dwóch pomp ale nie ogarniam jak je wstawić więc jeśli byście mogli ocenić sami na necie czy to jest to samo i powinno działać to byłbym wdzięczny:)