3G BOSE i USER DEFINED MODE problem po aktualizacji
3G BOSE i USER DEFINED MODE problem po aktualizacji
Witam wszystkich
Mam duży problem. Otóż robiłem dziś znajomemu w Audi A6 C6 2009 MMI 3G. Miał on u siebie stary bardzo soft K0022. Ma też u siebie system BOSE. Wgrałem mu update najpierw do K0031 potem K0206 potem K0253 i ostatni K0257_5 ( ze spolszczeniem od razu). Tylko mój błąd. Bo jak robiłem update to robiłem przez STANDARD i tam nie zauważyłem aby BOSE sie aktualizowało a okazało się że robiło update tylko było to nazwane DSP w tym wykazie co pokazuje co bedzie aktualizować. I niestety każdy soft zrobiłem przez STANDARD. Niby wgrywało się w każdym sofcie wszystko poprawnie bez błędów. Błędów w sterowniku 5F też nie ma żadnych bo wszystkie na bieżąco kasowałem. ALe jest teraz problem bo nie działą SURROUND oraz nie pamięta ustawień typu sopran , bass itp.
Jak teraz można to naprawić aby wrócić do starego softu dla BOSE ?
Oraz kolejny problem to taki że aby po wgraniu softu K0257 z polskim menu , aby uaktywnić polskiego lektora to trzeba poprzez opcję USER DEFINED MODE włączoną w zielonym menu w SWDL trzeba dograć jeszcze raz z pozycji sss>tts en_GB. Jenak ja właczyłem USER DEFINED MODE i i uruchamiam czerwone menu do wgrania softu, wybieram potem USER DEFINED MODE i wchodzę aby tam w sss>tts en_GB zaznaczyć tylko aktualizację APPLICATION (bez BOotloadera) to ja nie mogę nic zaptaszkować. Poprostu zaptaszkowanie nie działa. I w inne opcję też wchodziłem i też nie można zaptaszkować... jest kwadracik do zaznaczenia ale nie zaznacza się...
Co jest grane ? Proszę o szybką pomoc.
No i z tym BOSE jak naprawić...
Mam duży problem. Otóż robiłem dziś znajomemu w Audi A6 C6 2009 MMI 3G. Miał on u siebie stary bardzo soft K0022. Ma też u siebie system BOSE. Wgrałem mu update najpierw do K0031 potem K0206 potem K0253 i ostatni K0257_5 ( ze spolszczeniem od razu). Tylko mój błąd. Bo jak robiłem update to robiłem przez STANDARD i tam nie zauważyłem aby BOSE sie aktualizowało a okazało się że robiło update tylko było to nazwane DSP w tym wykazie co pokazuje co bedzie aktualizować. I niestety każdy soft zrobiłem przez STANDARD. Niby wgrywało się w każdym sofcie wszystko poprawnie bez błędów. Błędów w sterowniku 5F też nie ma żadnych bo wszystkie na bieżąco kasowałem. ALe jest teraz problem bo nie działą SURROUND oraz nie pamięta ustawień typu sopran , bass itp.
Jak teraz można to naprawić aby wrócić do starego softu dla BOSE ?
Oraz kolejny problem to taki że aby po wgraniu softu K0257 z polskim menu , aby uaktywnić polskiego lektora to trzeba poprzez opcję USER DEFINED MODE włączoną w zielonym menu w SWDL trzeba dograć jeszcze raz z pozycji sss>tts en_GB. Jenak ja właczyłem USER DEFINED MODE i i uruchamiam czerwone menu do wgrania softu, wybieram potem USER DEFINED MODE i wchodzę aby tam w sss>tts en_GB zaznaczyć tylko aktualizację APPLICATION (bez BOotloadera) to ja nie mogę nic zaptaszkować. Poprostu zaptaszkowanie nie działa. I w inne opcję też wchodziłem i też nie można zaptaszkować... jest kwadracik do zaznaczenia ale nie zaznacza się...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: predki
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
widzę kolega i na niemiecki forum szuka pomocy . musisz poszukać płyty z plikami .sgo do sterowników w audi napisali ci tez na niemieckim forum ze można spróbować potrzebny vas lub vcp aby to wgrać . podaj numer wzmacniacz
Było Audi80 b2 2.0 litra PB
Było Audi80 b3 1,8 litra PB
Było Audi80 b3 1,9 litra PB
Było Audi a4 b5 1,9 litra ON
Było Audi a4 b6 1,8T litra PB
było Audi a6 c6 2,4 pb
Było Audi80 b3 1,8 litra PB
Było Audi80 b3 1,9 litra PB
Było Audi a4 b5 1,9 litra ON
Było Audi a4 b6 1,8T litra PB
było Audi a6 c6 2,4 pb
Na niemieckim forum piszą że wystarczy tylko parametryzacja za pomocą pliku ZDC z VCP. A tutaj @shaqal napisał tez i ty o SGO plikach.
Wgrać SGO da sie za pomocą VAS od chinczyków na chipie OKI ?
Numer wzmacniacza odczytam w tym tygodniu jak podjade to kolegi.
[ Dodano: 2017-11-20, 09:42 ]
Wgrać SGO da sie za pomocą VAS od chinczyków na chipie OKI ?
Numer wzmacniacza odczytam w tym tygodniu jak podjade to kolegi.
[ Dodano: 2017-11-20, 09:42 ]
A mogłbyś udostępnic mi plik SGO albo skąd pobrać taki plik do BOSE ?Czy suppoort VCP je posiada wiesz może ?shaqal pisze: Wystarczy vcp i sgo.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Edgar
- Moje auto: RS6 C7
- Rocznik: 2020
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 333KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
raz kolejny problem to taki że aby po wgraniu softu K0257 z polskim menu , aby uaktywnić polskiego lektora to trzeba poprzez opcję USER DEFINED MODE włączoną w zielonym menu w SWDL trzeba dograć jeszcze raz z pozycji sss>tts en_GB. Jenak ja właczyłem USER DEFINED MODE i i uruchamiam czerwone menu do wgrania softu, wybieram potem USER DEFINED MODE i wchodzę aby tam w sss>tts en_GB zaznaczyć tylko aktualizację APPLICATION (bez BOotloadera) to ja nie mogę nic zaptaszkować. Poprostu zaptaszkowanie nie działa. I w inne opcję też wchodziłem i też nie można zaptaszkować... jest kwadracik do zaznaczenia ale nie zaznacza się...
To panikowanie twoje aż odstrasza do jakiej kolwiek pomocy , czemu nie zadzwonisz tam gdzie kupiłeś softy ?
NaviTronic
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Nie udzielam pomocy osobą które robią to zarobkowo druga sprawa może ktoś kiedyś czytać podobny post i nie będzie miał konta albo ty olejesz sprawe i nie odpiszesz dlaczego nie napiszesz w tym temacie co było rozwiązaniem ? podziel się z forumowiczami , jaki sens pisać "temat rozwiązany więcej info na pw " napisz wprost żeby ludzie wiedzieli , nie trawie takich ludzi co pół świata przeskoczą żeby ktoś pomógł a jak już wiedzą jak to śladu po takich niema
NaviTronic
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2011
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: 3G BOSE i USER DEFINED MODE problem po aktualizacji
Panowie nie mam w green menu opcji user defined ? Mój green menu to EM1.1e_rmc z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam ;P