zdecydowałem się na założenie tego tematu, z uwagi na to, że nie znalazłem konkretnie dyskusji o przyczynach i możliwych rozwiązaniach tego problemu, a jak zauważyłem sporo ludzi ma ten problem co ja.
Od pewnego czasu nie działa mi ogrzewanie lusterek i tylnej szyby. W sterowniku jest błąd:
02254 - Interface to Generator
004 - No Signal/Communication - Intermittent
02479 - Partial Consumer Shut-Off Active
000 - - - Intermittent
Czyli na skutek pierwszego błędu wywala drugi, który powoduje odłączenie odbiorników prądu.
Moje auto stało u elektromechanika przez pewien czas, do tej pory został naprawiony grzzejący się słupek od awaryjnego odpalania pod maską (przez to ładowanie było nieco za małe). Potem elektryk stwierdził, że to musi być wina regulatora napięcia.
Wymieniłem ten regulator (przy okazji wymienione zostały łożyska w alternatorze).
Niestety błąd nadal istnieje i nie mam grzania szyby i luster.
Problem chciałbym do zimy rozwiązać.
Tutaj pojawia się pytanie co dalej? Co sprawdzić? Gdzie zajrzeć i co ewentualnie poprawić?
Ktoś mi wcześniej podpowiedział,żeby sprawdzić jakis pin 5 w skrzynce bezpieczników w bagażniku (to jest niby połączenie przewodu od alternatora ze sterownikiem akumulatora?). Chętnie bym to zlokalizował, ale nie wiem dokładnie gdzie szukać tego pinu 5

Z góry dzięki za wszelką pomoc, ewentualnie za kontakt do jakiegoś elektromechanika/elektryka, który ogarnia nowsze skomputeryzowane auta

EDIT:
Mój temat więc zaktualizuję... Problem rozwiązany po założeniu odpowiedniego regulatora napięcia Valeo.
Błąd
002254 - Interface to Generator, 004 - no signal/communication już nie występuje i zniknął od razu po założeniu nowego regulatora - nie trzeba było nawet ich kasować.
Dziękuję wszystkim za uwagę i pomoc