Automat nie przerzuca mi od 4 do 6
-
- Forum Audi A6 / A7
Automat nie przerzuca mi od 4 do 6
Witam mam problem z moją audi a6 c5 2003r 3.0 beznyna+lpg automat
Otóż jak wcisnę pedał gazu na maxa to automat przerzuci do 4 normalnie biegi i się zatrzymuje 5 bieg i 6 bieg już nie chce wrzucić muszę pomagać mu łopatkami bądź zdejmując trochę noge z gazu wtedy przerzuci
Jeśli jadę spokojnie wtedy automat przerzuci do 6 biegu normalnie dziwny objaw ponieważ skrzynia na żadnym biegu nie trzęsie ani nic w tym stylu przerzuca bajecznie.
Olej był wymieniany jakos 40tys temu wiec jeszcze spokojnie z 30tys mogę przejechać
Mieliście już takie objawy podzielcie się uwagami z góry dziękuje bardzo. Pozdrawiam
Otóż jak wcisnę pedał gazu na maxa to automat przerzuci do 4 normalnie biegi i się zatrzymuje 5 bieg i 6 bieg już nie chce wrzucić muszę pomagać mu łopatkami bądź zdejmując trochę noge z gazu wtedy przerzuci
Jeśli jadę spokojnie wtedy automat przerzuci do 6 biegu normalnie dziwny objaw ponieważ skrzynia na żadnym biegu nie trzęsie ani nic w tym stylu przerzuca bajecznie.
Olej był wymieniany jakos 40tys temu wiec jeszcze spokojnie z 30tys mogę przejechać
Mieliście już takie objawy podzielcie się uwagami z góry dziękuje bardzo. Pozdrawiam
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
Quattro czy ośka? Tiptronik czy multitronik? z profilu wynika że ośka ale wolę żebyś potwierdził
Z tych 6 biegów to wynika ze multitronik , nie bardzo rozumiem o co chodzi z tą 4 itd. , jak w multi wciśniesz do oporu , obroty wejdą pod odcinkę i tak trzymają
tak naprawdę to tam nie ma żadnych biegów , bo jest to skrzynia bezstopniowa , to są wirtulane zblokowane przełożenia te biegi pokazywane w trybie ręcznym
Z tych 6 biegów to wynika ze multitronik , nie bardzo rozumiem o co chodzi z tą 4 itd. , jak w multi wciśniesz do oporu , obroty wejdą pod odcinkę i tak trzymają
tak naprawdę to tam nie ma żadnych biegów , bo jest to skrzynia bezstopniowa , to są wirtulane zblokowane przełożenia te biegi pokazywane w trybie ręcznym
-
- Forum Audi A6 / A7
bendzji, jest to ośka i multitronic
Chodzi o to że auto nawet jak depnałem mu gaz do dechy to zmieniał biegi do 6 wiadomo że zmieniał np przy 5000tys obrotów a teraz jest tak że jak wciisne mu pedał gazu to do 4 zmieni biegi i nie chce juz 5 ani 6 załączyć tylko zostaje na 4 biegu i nawet dochodzi do 7tys obrotów i nic i cały czas piłuję 4 bieg nie zmieni już na większy
Chodzi o to że auto nawet jak depnałem mu gaz do dechy to zmieniał biegi do 6 wiadomo że zmieniał np przy 5000tys obrotów a teraz jest tak że jak wciisne mu pedał gazu to do 4 zmieni biegi i nie chce juz 5 ani 6 załączyć tylko zostaje na 4 biegu i nawet dochodzi do 7tys obrotów i nic i cały czas piłuję 4 bieg nie zmieni już na większy
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Tylko zobacz ostatnio jak jezdziłem mmiałem na blacie 230km/h i obrotomierz pokazywał mi tylko 4tys obrtoów jakos tak a teraz depne mu mam 200km/h a obrotomierz pokazuje mi 7tys obrtoów kiedyś tak nie byo a jak sam zmieniam biegi i zmienie na 6 to przy ponad 200km/h jest tez 4yys obrotow
[ Dodano: 2017-11-24, 17:45 ]
Wnioskując automat nie może dobrać sobie biegu do prędkości i obrotów silnika
[ Dodano: 2017-11-24, 17:55 ]
A i sterownik skrzyni biegów był już kiedyś też naprawiany
[ Dodano: 2017-11-24, 17:45 ]
Wnioskując automat nie może dobrać sobie biegu do prędkości i obrotów silnika
[ Dodano: 2017-11-24, 17:55 ]
A i sterownik skrzyni biegów był już kiedyś też naprawiany
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
no ok ale wiesz z opisu przez internet cięzka sprawa - pisałeś że przy przyspieszaniu tak? zrozumiełam że masz pedał wcisnięty na max itd. jak odpuścisz żeby utrzymać prędkość obroty powinny zejść
jest tez opcja że jakaś niesprawnośc w silniku (np. wskazania przepływki itd. ) powodują że skrzynia głupieje
jest tez opcja że jakaś niesprawnośc w silniku (np. wskazania przepływki itd. ) powodują że skrzynia głupieje