Czujniki ciśnienia. Menu w systemie Car
Czujniki ciśnienia. Menu w systemie Car
Mam czujniki ciśnienia w oponach. Jak jest coś nie tak to wyskakuje błąd na zegarach ale w menu Car - Systemy nie mam podglądu czujników. Można to jakoś aktywować ?
- stefank
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Stefan
- Moje auto: A6 C8
- Rocznik: 2019
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Sprawdź na wlepie z kodami wyposażenia (wnęka koła zapasowego lub w książce serwisowej) jaki typ systemu TPMS masz u siebie zamontowany.
Jeżeli 7K7 to masz tylko info w razie awarii i żadnych innych wskazań nie będzie. W menu CAR masz tylko "przyucz po wymianie koła"
Jeżeli 7K3 to wskazania (ciśnienie i temp.) powinny być i trzeba drążyć temat dalej....
A 7K0 oznacza brak zamontowanego systemu TPMS i tym samym to, że ktoś coś dokładał jeżeli masz info o niskim ciśnieniu...
Jeżeli 7K7 to masz tylko info w razie awarii i żadnych innych wskazań nie będzie. W menu CAR masz tylko "przyucz po wymianie koła"
Jeżeli 7K3 to wskazania (ciśnienie i temp.) powinny być i trzeba drążyć temat dalej....
A 7K0 oznacza brak zamontowanego systemu TPMS i tym samym to, że ktoś coś dokładał jeżeli masz info o niskim ciśnieniu...
Muszę kupić kabel. Mam kabel od poprzedniej generacji ale nie łączy się więc szukam jakiegoś kabla, który będzie działał.
[ Dodano: 2018-07-13, 08:31 ]
Odgrzeję temat, jakiś czas nie zajmowałem się tym tematem ale wczoraj wyskoczył mi na FIS-ie komunikat, żebym sprawdził ciśnienie w kołach. Podłączyłem kompa i wszystkie informacje są dostępne. Ciśnienie i temperatura jest. Teraz pytanie jak to zrobić żeby mieć podgląd do tych parametrów w MMI ?
[ Dodano: 2018-07-13, 08:31 ]
Odgrzeję temat, jakiś czas nie zajmowałem się tym tematem ale wczoraj wyskoczył mi na FIS-ie komunikat, żebym sprawdził ciśnienie w kołach. Podłączyłem kompa i wszystkie informacje są dostępne. Ciśnienie i temperatura jest. Teraz pytanie jak to zrobić żeby mieć podgląd do tych parametrów w MMI ?