DSP Bose Update software - pilnie potrzebny
DSP Bose Update software - pilnie potrzebny
Witam
Potrzebuje pilnie update softu dla DSP BOSE w Audi A6 C6 2009 polift.
Wczoraj robiłem koledze aktualizacje i przez mój błąd wgrałem z softami aktualizację DSP BOSE. Miał początkowo soft K0022. Ja wgrałem K0031 potem K0206 potem K0253 i finalnie K0257_5.
Po tym wszystkim jak ustawi się BASS treble to nie zapamietuje ustawien. Oraz nie działa Surround.
Kolejny problem to też dziwne że nie mozna w trybie USER DEFINED MODE nic zaptaszkować co bym chciał aktualizować. Nie wiem co się narobiło.
Pomysł jedyne aby wgrać przez EMERGENCY MODE softa K0257_5 ( w trybie emergency podobno wgrywa tylko podstawy) a potem jeszcze raz wgrać za pomocą STANDARD mode K0257_5 i zobaczyć czy potej operacji wroci poprawne dzialanie User Defined Mode.
Co tez nie zmienia faktu ze z DSP Bose pewnie problem zostanie.
Może ma ktoś tez skany z VCDS z zakodowanym BOSE z Audi A6 C6 polift ? Może mogłby mi podesłać. Podobno trzeba zakodowac odpowiednio czy ma sie skórę w aucie oraz czy benzyne czy diesel.
Chyba że jakby naprawić USER DEFINED MODE to sprobować jeszcze wgrać z softu K0022 sam update DSP Bose.
Proszę o pomoc kogoś obeznanego w tematach.
Potrzebuje pilnie update softu dla DSP BOSE w Audi A6 C6 2009 polift.
Wczoraj robiłem koledze aktualizacje i przez mój błąd wgrałem z softami aktualizację DSP BOSE. Miał początkowo soft K0022. Ja wgrałem K0031 potem K0206 potem K0253 i finalnie K0257_5.
Po tym wszystkim jak ustawi się BASS treble to nie zapamietuje ustawien. Oraz nie działa Surround.
Kolejny problem to też dziwne że nie mozna w trybie USER DEFINED MODE nic zaptaszkować co bym chciał aktualizować. Nie wiem co się narobiło.
Pomysł jedyne aby wgrać przez EMERGENCY MODE softa K0257_5 ( w trybie emergency podobno wgrywa tylko podstawy) a potem jeszcze raz wgrać za pomocą STANDARD mode K0257_5 i zobaczyć czy potej operacji wroci poprawne dzialanie User Defined Mode.
Co tez nie zmienia faktu ze z DSP Bose pewnie problem zostanie.
Może ma ktoś tez skany z VCDS z zakodowanym BOSE z Audi A6 C6 polift ? Może mogłby mi podesłać. Podobno trzeba zakodowac odpowiednio czy ma sie skórę w aucie oraz czy benzyne czy diesel.
Chyba że jakby naprawić USER DEFINED MODE to sprobować jeszcze wgrać z softu K0022 sam update DSP Bose.
Proszę o pomoc kogoś obeznanego w tematach.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
kodowanie 0D010000 - kombi, S-Line Full, 3.0TDI
Ostatnio zmieniony 20 lis 2017, 11:41 przez yarowsc, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciek
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
U znajomego jest BOSE ale przy wgrywaniy softu do MMI 3G nie ma Bose tylko DSP
[ Dodano: 2017-11-20, 18:33 ]
Ten numer wzmaka to
4F0 035 223 P
Kodowanie: 0D000000
Czyli kodowanie minimalnie inne niz to co podałeś ale nie wiem czemu VCDS nie miał etykiety do tego... i nie pomogł mi w kodowaniu.
U mnie to limuzyna ze skora w środku.
[ Dodano: 2017-11-20, 18:33 ]
Ten numer wzmaka to
4F0 035 223 P
Kodowanie: 0D000000
Czyli kodowanie minimalnie inne niz to co podałeś ale nie wiem czemu VCDS nie miał etykiety do tego... i nie pomogł mi w kodowaniu.
U mnie to limuzyna ze skora w środku.