[ALF 2.4 165 KM] Paskudny dźwięk wydechu
[ALF 2.4 165 KM] Paskudny dźwięk wydechu
Czy macie jakieś pomysły co zrobić z tym paskudnym dźwiękiem?
Zaglądałem pod spód i nie mam katalizatorów. Ktoś już coś modzil.
Chodzi średnio głośno ale natarczywie i pierdzi że tak określenie ten dźwięk.
Może dałoby się coś zdziałać żeby chodził bardziej basowo i nie głośno.
Zaglądałem pod spód i nie mam katalizatorów. Ktoś już coś modzil.
Chodzi średnio głośno ale natarczywie i pierdzi że tak określenie ten dźwięk.
Może dałoby się coś zdziałać żeby chodził bardziej basowo i nie głośno.
Panowie ja się chyba mogę podpiąć pod każdy możliwy temat tutaj:D mam strasznie kapryśną tą audi;p mam pytanie innego typu..otóż mam dwa katalizatory,w jednym rozpadł mi się wkład już jakiś czas temu,jest po prostu pusta pucha jak się popuka w nią, drugi jest okej. I mam dwa wydechy końcowe. Gdy miałem katalizatory sprawne, spaliny wychodziły po równo z jednej i z drugiej rury. Po rozsypaniu wkładu spaliny wychodzą tylko z tego wydechu gdzie katalizator jest cały a z drugiej praktycznie nic. Czy rozsypany wkład mógł zablokować ten wydech? i czy mogę tak pojeździć jeszcze trochę? Bo miałem ostatnio sporo wydatków a wiem że czeka mnie wymiana CAŁEGO układu wydechowego więc chciałbym jeszcze troche poczekać..
Minimalnie..nie nagrzewa się też jak ten sprawny. Po dłuższej trasie jest ciepły ale do gorącego mu daleko;p jak się przyłoży rękę do rury to coś tam troszkę dmucha ciepłem ale na prawdę bez szału. Mam LPG i teraz jak taka pogoda to widać gołym okiem że spaliny wydostają się tylko z jednego wydechu,i to bardziej kopci teraz z tej jednej rury niż jak dwa były sprawne:D
No ale nie ma problemów z mocą czy coś..wręcz przeciwnie, zbiera się nawet lepiej tak mi się wydaje:) dlatego to dla mnie trochę dziwne. Kat się rozpadł,wkład przypuśćmy zatkał wydech więc na logikę też powinien mulić ten samochód skoro ma jeden wydech zapchany,tak?
wiem że i tak muszę to zrobić ale tak jak powiedziałem,ostatnio jestem spłukany:/ i też myślę czy dokupić jeden kat czy pozbyć się też tego drugiego i wstawić coś zamiast niego. Tylko pytanie..strumienica czy tłumik?
wiem że i tak muszę to zrobić ale tak jak powiedziałem,ostatnio jestem spłukany:/ i też myślę czy dokupić jeden kat czy pozbyć się też tego drugiego i wstawić coś zamiast niego. Tylko pytanie..strumienica czy tłumik?
- kiler22
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
na sam początek przy wersji LOW BUDGET każdy tłumikarz za ok 100 zł wywali co wkład katalizatora i przestaniesz dusić pół silnika . ew za niewiele więcej $$$ wywali ci cała puchę i wspawa rurkę . Pozatym jeśli masz rozsypany wkład to ciągle jego kawałki wylatują do dalszych części układu wydechowego. a wkład sprzedasz i odzyskasz to co zapłaciłeś za usunięcie
Nie no,aż takiego LOW BUDGETu nie mam żeby mi wspawali zwykłą rurkę:D nie chcę żeby auto tarabaniło jak maluch;p też myślę nad wywaleniem drugiego kata i wspawaniem czegoś w miarę konkretnego. No tylko że jak wkład kata się rozsypał i poleciał dalej w wydech zatykając go to co, będzie trzeba ciąć wydech po kawałku żeby wygrzebać te resztki i żeby był drożny..
- kiler22
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Nie wiedziałem co to jest dla Ciebie LOW BUDGET
ale zanim wymyślisz co by tam zrobić to i tak dobrze by było ulżyć jednemu rzędowi cylindrów
jak "wydłubać " wkład z reszty wydechu to nie mam pojęcia
a naprawdę całkiem niedawno słyszałem A6 z właśnie wspawaną rurką i nie było "tarabanienia"
człowiek wstawił właśnie rurę dlatego że po wybiciu wkładu kata i zostawieniu puszki dźwięk był mocno metaliczny i ogólnie kiepski . Po wstawieniu rury powrócił PRAWIE do dźwięku z katem

ale zanim wymyślisz co by tam zrobić to i tak dobrze by było ulżyć jednemu rzędowi cylindrów
jak "wydłubać " wkład z reszty wydechu to nie mam pojęcia
a naprawdę całkiem niedawno słyszałem A6 z właśnie wspawaną rurką i nie było "tarabanienia"

człowiek wstawił właśnie rurę dlatego że po wybiciu wkładu kata i zostawieniu puszki dźwięk był mocno metaliczny i ogólnie kiepski . Po wstawieniu rury powrócił PRAWIE do dźwięku z katem
qwerty01, właśnie wiem..dlatego to mnie zastanawia czy to szkodzi autku..bo jeśli ten tłumik środkowy to zwykła, nie dzielona w środku pucha, to na logikę jeśli jedna rura wychodząca z niego jest zatkana to i tak spaliny wychodzą tą drugą z tym że bardziej intensywniej się z niej kopci niż jak by dwie były drożne,mam rację?