[ A6 C6 3.0 Tdi] System kontroli spalin
Myślę, że najlepiej zacząć od próby regeneracji. Ja mam o tyle dobrze, że mieszkam rzut beretem od gości ogarniających temat klap w 100% i usunięcie tej wady kosztowało mnie ok. 1000 pln za obie strony. W przypadku wymiany w ASO koszt klap (kolektorów ssących) na jedną stronę to ok 2000 pln.
Post ten wyraża opinie autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany
poglądów, bez podawania przyczyny.
poglądów, bez podawania przyczyny.
Yarecki pisze:Myślę, że najlepiej zacząć od próby regeneracji. Ja mam o tyle dobrze, że mieszkam rzut beretem od gości ogarniających temat klap w 100% i usunięcie tej wady kosztowało mnie ok. 1000 pln za obie strony. W przypadku wymiany w ASO koszt klap (kolektorów ssących) na jedną stronę to ok 2000 pln.
W okolice Gdańska to faktycznie mam kawał drogi ale.....o ile dobrze pamiętam był już tu podobny temat dotyczący klap i podobno jest ktoś z Wawy kto robi to dobrze...ktoś może pomóc?
Mati
- tomamar
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Witam. U mnie dzisiaj rano również zapaliła się lampka silnika. W instrukcji wyczytałem że jest to kontrolka od systemu kontroli spalin. Dodam że auto jedzie normalnie, nie straciło na mocy. Wiem że dopóki nie podłącze kompa to nic nie będzie wiadomo. Czy ta lampka może oznaczać jeszcze jakiś inny błąd czy tylko ten co piszą w instrukcji?