Elektryczna klapa bagażnika nie otwiera się
Elektryczna klapa bagażnika nie otwiera się
Witam, mam problem, od jakiegoś czasu czy to z pilota czy z kabiny czy fizycznie na przycisku na bagażniku klapa bagażnika nie chce się samoczynnie podnosić. Otwiera się i delikatnie odskakuje i słychać ja sięjakieś silniczki męczą czy coś ale nie ma mocy aby się samoczynnie podnieść. Muszę pomagać jej na początku delikatnie ręką a potem się jużsama unosi. Z zamykanie elektrycznym nie ma problemu, ładnie się opuszcza i dociąga na końcu. Problem jest przy otwieraniu w początkowej fazie. Jeszcze niedawno za 2 razem sięsama podnosiła teraz jużbez szans bez pomocy fizycznej. Proszę o info co należy wymienić
Jest to uciążliwe gdyż kiedy za mocno chcę pomóc klapie się otworzyćto ją wtedy tak jakby zacina/zatrzymuje działąnie tego silniczka i trzeba zamknąć ją aby ponownie otworzyć 
Kris
-
mistrzu480
- Forum Audi A6 / A7

-
QB_Jaro
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Jaro
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 5.2 435KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Re: Elektryczna klapa bagażnika nie otwiera się
Odgrzewam kotleta.
Czy ktoś rozkminił temat?
Mam dokładnie jak w pierwszym poście a VCDS zero błędów
Dodam jeszcze, że ni chu chu nie da się - przyciskiem - zaprogramować wysokości otwarcia. VCDS wykonał tą operację i dojeżdża do samej góry.
Czy ktoś rozkminił temat?
Mam dokładnie jak w pierwszym poście a VCDS zero błędów
Dodam jeszcze, że ni chu chu nie da się - przyciskiem - zaprogramować wysokości otwarcia. VCDS wykonał tą operację i dojeżdża do samej góry.