Problem z dostaniem się do środka
Problem z dostaniem się do środka
witam
pacient audi c6 3.0TDI - rozładowane aku do zera, auto zamkniete nie reaguje na przyciski w kluczyku oraz nie da sie otworzyc drzwi zamkiem w drzwiach. Po włożeniu kluczyka do drzwi i próbie otworzenia dioda na pilocie mruga 3 razy + zapala sie kontrolka od awaryjnych lecz zero reakcji.
Jakis pomysł jak dostać sie do środka ?
Na kable z drugiego auta pod maske ( miejsce po ładowania aku ) nie przynosi efektu
pacient audi c6 3.0TDI - rozładowane aku do zera, auto zamkniete nie reaguje na przyciski w kluczyku oraz nie da sie otworzyc drzwi zamkiem w drzwiach. Po włożeniu kluczyka do drzwi i próbie otworzenia dioda na pilocie mruga 3 razy + zapala sie kontrolka od awaryjnych lecz zero reakcji.
Jakis pomysł jak dostać sie do środka ?
Na kable z drugiego auta pod maske ( miejsce po ładowania aku ) nie przynosi efektu
- kronvwservice
- Forum Audi A6 / A7
auto po wypadku prawy przod.
wywalone poduchy kierowca + pasazer + pasy
wywalony bezpiecznik piro
aku do zera
Dzis cala noc sie ladowal zaraz sprawdze jakie efekty. Wrzuce zdjecie bledow.
p.s jakie czujniki uderzeniowe dostały jesli wywalilo te dwie poduszki ? Gdzie sie znajduja ? Wymiana na nowe ? Domyslam sie ze sa one jednorazowe ?
pozdrawiam
wywalone poduchy kierowca + pasazer + pasy
wywalony bezpiecznik piro
aku do zera
Dzis cala noc sie ladowal zaraz sprawdze jakie efekty. Wrzuce zdjecie bledow.
p.s jakie czujniki uderzeniowe dostały jesli wywalilo te dwie poduszki ? Gdzie sie znajduja ? Wymiana na nowe ? Domyslam sie ze sa one jednorazowe ?
pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
przednie czujniki uderzeniowe są dwa; zamontowane na przodzie podłużnic, wewnętrzna górna część okularów reflektorów. jeżeli nie są uszkodzone mechanicznie, nie zachodzi potrzeba ich wymiany. zrób auto-scan, zapisz na dysku aby mieć kopię, skasuj wszystkie błędy i sprawdź co wróciło. poduchy i bezpiecznik wymienione ? jeżeli nie, nie uruchomisz silnika. trzeba zamontować sprawny bezpiecznik (lub chwilowo mostek zrobić na zasilaniu)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
normalnie po wypadku zawsze jest tak; mostkujesz pirotechnika i odpalasz motor - żadna elektronika nic nie blokuje, mimo zapisanych danych o wypadku w kilku sterownikach. podejrzewam,że w Twoim przypadku spadek napięcia do "0" coś narobił. zrób Auto-Scan i przejrzyj wszystkie błędy. co masz zapisane w Kessy - adr.05 

Akumulator zakosdowany ale efektu brak. Mam tez blad p0706 nie widzi polozenia drazka biegow.
chociaz teraz tak sie zastanawiam ogladajac ten film :
tutaj podswietlone jest P (parking) a u mnie wszystkie pozycje sa tak podswietlone. Byc moze jednak nie wie jaki jest bieg i dlatego nie chce zakrecic rozrusznikiem ?
Jak jest u Was ?
Mam interfej Wow (autocom) jakie bledy Cie interesuja ?
chociaz teraz tak sie zastanawiam ogladajac ten film :
tutaj podswietlone jest P (parking) a u mnie wszystkie pozycje sa tak podswietlone. Byc moze jednak nie wie jaki jest bieg i dlatego nie chce zakrecic rozrusznikiem ?
Jak jest u Was ?
Mam interfej Wow (autocom) jakie bledy Cie interesuja ?
Wracam do problemu nr1.
Wczoraj pozamykalem samochod i zostawilem podpietego kompa... wyczerpalo aku do zera. Nie moge otworzyc auta i nie moge podladowac aku przez zlacze pod maska poniewaz przewod + ten za piro jest odpiety. Gdzie moge sie podpiac zeby podladowac aku ? Alternator idzie tym samym + co rozrusznik ? Hak ? Maska otwarta
Wczoraj pozamykalem samochod i zostawilem podpietego kompa... wyczerpalo aku do zera. Nie moge otworzyc auta i nie moge podladowac aku przez zlacze pod maska poniewaz przewod + ten za piro jest odpiety. Gdzie moge sie podpiac zeby podladowac aku ? Alternator idzie tym samym + co rozrusznik ? Hak ? Maska otwarta