Deska nie swieci się
Deska nie swieci się
Witam Kolegów i Koleżanki. Mam znowu problem z moim A6. Nie świecą mi przyciski na desce mianowicie przyciski od klimatronica, od radia, pokrętła przy kratkach nawiewu, diody na podsufitce, oświetlenie popielniczki, pokrętło ustawiania lusterek. Wszystko inne świeci czyli zegary wskazówki , wyświetlacze na climatronicu, podświetlanie klamek, światełka w schowku, światełka nad zasłonami przeciwsłonecznymi przy lusterkach, swiatło w kabinie i światła zewnętrzne są. Gdzie szukać usterki ewentualnie jaki bezpiecznik za to odpowiada? Czytałem już na forum zeby sprawdzić włącznik główny swiateł, ewentualnie coś o module komfortu ale w tym temacie jestem ciemny. Da sie coś z tym zrobić dodam że stało się to samo nagle bez niczego i nigdy z tym nie miałem problemów.
Ok to sprawdzę sobie w miarę szybko jak się tylko da. a powiedz jeżeli jak podepne napięcie na ten przewód i zapala się lampki to mogę na stałe podciągnąć zasilanie do nich od zasilania z lampek zegarów żeby świeciły czy nie zabardzo bo muszę być na osobnym obwodzie? podpiolem kompa też wczoraj i bez żadnych błędów na zegarach i innych segmentach elektroniki. komputer nie połączył mi się jedynie z modułem komfortu ale to nigdy mi się z nim nie łączył. w aucie z 98 roku jest coś takiego czy to jest tak zwany modol centralnego zamka? Bo z nim mi się łączy bez problemow
- jankes1878
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Podepnę pod pytanie do bendzjiego, bo wiem, że kumaty a jakiś czas temu walczyłem VCDSem ze sterowaniem szyb i byłem zdziwiony, że nie ma modułu komfortu a tu się teraz dowiaduję, że to norma! :shock:
Bendzji, zatem moje pytanie brzmi; jak aktywować otwieranie - zamykanie szyb pilotem, bo nie mogłem tego ogarnąć i zaniechałem, gdy odkryłem brak modułu. Mam ustawioną taką ciekawostkę, że mogę zostawić niedomknięte okna i przy zamykaniu z pilota (jeden krótki klik) automatycznie zamykają się wszystkie okna wraz z drzwiami oczywiście a chciałbym aktywować otwieranie i zamykanie okien niezależnie z pilota. Dodam jeszcze, że czasem jak się coś porerało przy otwieraniu auta (zakłócenia, czy coś), to okna się trochę uchylały. Miało to miejsce incydentalnie i dawno tego nie zauważyłem. Więc jak to aktywować, żeby działało? Dodam, jeśli to istotne, że pilot nieoryginalny (dodatkowy) 2-przyciskowy bez bagażnika, ale alarm/central raczej ori. Da się to jakoś odpalić przez ten sterownik?
Bendzji, zatem moje pytanie brzmi; jak aktywować otwieranie - zamykanie szyb pilotem, bo nie mogłem tego ogarnąć i zaniechałem, gdy odkryłem brak modułu. Mam ustawioną taką ciekawostkę, że mogę zostawić niedomknięte okna i przy zamykaniu z pilota (jeden krótki klik) automatycznie zamykają się wszystkie okna wraz z drzwiami oczywiście a chciałbym aktywować otwieranie i zamykanie okien niezależnie z pilota. Dodam jeszcze, że czasem jak się coś porerało przy otwieraniu auta (zakłócenia, czy coś), to okna się trochę uchylały. Miało to miejsce incydentalnie i dawno tego nie zauważyłem. Więc jak to aktywować, żeby działało? Dodam, jeśli to istotne, że pilot nieoryginalny (dodatkowy) 2-przyciskowy bez bagażnika, ale alarm/central raczej ori. Da się to jakoś odpalić przez ten sterownik?
Było A6 C5 Avant 1,8T AEB LPG. Przez 7 lat trochę w nim pogrzebałem.
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
kiepsko szukacie
kodowanie-modulu-centralnego-zamka-vt60338.htm

- jankes1878