Witam po dłuższej przerwie od A6-tki, wróciłem teraz z C6 3.0 tdi 233KM
Mam problem z tempomatem, sprawdziłem inne tematy odnośnie tempomatów, lecz nie znalazłem pasującego problemu do mojego. Otóż raz działa normalnie, a raz nie. Auto było w rodzinie od ok.4 lat, i na początku tempomat działał bez problemów, od około roku w większości już nie działał.
Sprawdziłem błędy ( niewiem czy w poprawnym miejscu 05 Acc/Start Auth. )
Wyskoczyło 00955 - Key 1
002 - Lower Limit Exceeded - Intermittent
Skasowałem błąd i jak narazie się nie powtórzył, tempomat nieraz zaczął się załączać. Zazwyczaj jest ok chwile po odpaleniu, po dłuższej jeździe przestaje działać. Czasami wogole się nie załącza nawet od odpalenia.
Nawet jak nie działa, to na ekranie pomiędzy zegarami pojawia się prędkość tempomatu, manetka sprawna, mogę zwiększać / zmniejszać prękość i na wyświetlaczu się to zmienia, przycisk 'set' tak samo, bo pojawia się wtedy aktualna prędkość, jednak nie pojawia się zielona kontrolka obok i tempomat nie utrzymuje prędkości.
Jak tempomat się załączy to wtedy dodatkowo po prawej pojawia się ta zielona kontrolka od tempomatu i wtedy jest ok. Niestety nie ma reguły raz się włączy raz nie.
Gdzie można szukać przyczyny ? kodowanie chyba odpada, bo jednak co jakiś czas działa, czy błędy sprawdziłem w poprawnym miejscu w vcds ?
[A6 C6 3.0 Tdi] Tempomat problem
[A6 C6 3.0 Tdi] Tempomat problem
Teraz:
Audi A6 C6 Avant 3.0 TDI 233KM quattro, 2007r
Audi A8L D3, 4.2 TDI, 07r.
Było :
A6 C5 3.0 V6 220KM quattro, 2002r
A6 C5 Avant 2.7 Biturbo, 2000r.
Audi A6 C6 Avant 3.0 TDI 233KM quattro, 2007r
Audi A8L D3, 4.2 TDI, 07r.
Było :
A6 C5 3.0 V6 220KM quattro, 2002r