Asystent zmiany pasa a6 c6 2009r-nie działa.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kucyk
- Rocznik: 2019
- Moje auto: A6 C8
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TFSI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Asystent zmiany pasa a6 c6 2009r-nie działa.
Witam wszystkich forumowiczów. Mam pewien problem,mianowicie przestał mi działać asystent zmiany pasa (diody w lusterkach). podłączyłem u kolegi do VCDS-a i pojawił sie błąd "Uszkodzony sterownik 2 asystenta zmiany pasa ruchu ". Więc tu moje pytanie,gdzie on sie znajduje? Podobno w tylnym zderzaku prawda czy fałsz???? Jeżeli ktoś może pomóc to chciałbym nr tego sterownika by móc zamówić a nie chce rozbierać auta , bo dziś wyjeżdzam za granice i nie mam czasu na to. Z góry dziękuje
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Ogólnie są dwa sterowniki: 'Master' i 'Slave'. Znajdują się od wewnętrznej strony tylnego zderzaka, odpowiednio po prawej i lewej stronie. Coś takiego:
![Obrazek]()
Akurat znalazłem zdjęcie ze sterownikami do Twojego auta. Ten z numerem 4L0 910 568 D jest 'Slave' i jest oznaczony jako 'Sterownik 2 asystenta zmiany pasa ruchu'. Znajduje się on po lewej stronie
.
Akurat znalazłem zdjęcie ze sterownikami do Twojego auta. Ten z numerem 4L0 910 568 D jest 'Slave' i jest oznaczony jako 'Sterownik 2 asystenta zmiany pasa ruchu'. Znajduje się on po lewej stronie

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel