C6 z 3G+ zmiana [wizerunku Auta] w menu CAR
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2008
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
C6 z 3G+ zmiana [wizerunku Auta] w menu CAR
Witam,
Czy ktoś wie krok po kroku jak zmienić model auta w menu CAR przy jednostce 3GP?
Ze względów oczywistych mam soft z Q7 żeby to działało w C6 No i auto w menu CAR to wlasnie q7. Wiem ze jest dobrze przez ludzi trzymany w kieszeni skrypt z samoróbka c6 w avancie. To ze się nikt nie chce podzielić jestem w stanie jeszcze zrozumieć. Cieszyłbym się jakby ktoś powiedział jak chociaż ustawić tam b8/C7.
Pomógłby ktoś :
1. Zdobyć skrypt z c6 ?
2. Bardziej prawdopodobne - powiedzieć jak zmienić q7 na jakiegoś avanta?
W zielonym mniej więcej co sie z czym je, kabel i kompa tez mam. Jeśli trzeba podmienić pliki w sofcie to tez sobie poradzę tylko muszę wiedzieć jak to zrobić bezszkodowo:)
Pozdro
Czy ktoś wie krok po kroku jak zmienić model auta w menu CAR przy jednostce 3GP?
Ze względów oczywistych mam soft z Q7 żeby to działało w C6 No i auto w menu CAR to wlasnie q7. Wiem ze jest dobrze przez ludzi trzymany w kieszeni skrypt z samoróbka c6 w avancie. To ze się nikt nie chce podzielić jestem w stanie jeszcze zrozumieć. Cieszyłbym się jakby ktoś powiedział jak chociaż ustawić tam b8/C7.
Pomógłby ktoś :
1. Zdobyć skrypt z c6 ?
2. Bardziej prawdopodobne - powiedzieć jak zmienić q7 na jakiegoś avanta?
W zielonym mniej więcej co sie z czym je, kabel i kompa tez mam. Jeśli trzeba podmienić pliki w sofcie to tez sobie poradzę tylko muszę wiedzieć jak to zrobić bezszkodowo:)
Pozdro
Ostatnio zmieniony 06 lis 2017, 19:08 przez Screw, łącznie zmieniany 1 raz.
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
- stefank
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Stefan
- Moje auto: A6 C8
- Rocznik: 2019
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Auto zmieniasz w "green menu". Nie masz dużego wyboru... chyba tyko A4 pasuje plus oczywiście inne "nie avanty".
Nie radze zmieniać na A6 C7 - ja tak zrobiłem i musiałem na nowo wgrywać softa.
Ogólnie były dwa softy i A6 C7 jest na innym niż Q7 i dlatego nie da się zmienić.
Ważna rzecz, na którą warto zwrócić uwagę to czy po wyborze innego auta w menu car jest wszystko dostępne. Zmieniając auto zmieniasz menu w zależności od dostępnego wyposażenia w danym modelu. Ja mam sedana i początkowo miałem ustawione A4 ale np. w menu DSP BOSE było mniej funkcji. Brakuje chyba też pneumatycznego zawieszenia itd.
Skrypt gdzieś miałem ale bazował on na przedostatnim sofcie. Razem z nową mapą (2017) wgrałem najnowszy soft i wszystko się wykrzaczyło... - skrypt nie działa prawidłowo z najnowszym softem.
Nie radze zmieniać na A6 C7 - ja tak zrobiłem i musiałem na nowo wgrywać softa.
Ogólnie były dwa softy i A6 C7 jest na innym niż Q7 i dlatego nie da się zmienić.
Ważna rzecz, na którą warto zwrócić uwagę to czy po wyborze innego auta w menu car jest wszystko dostępne. Zmieniając auto zmieniasz menu w zależności od dostępnego wyposażenia w danym modelu. Ja mam sedana i początkowo miałem ustawione A4 ale np. w menu DSP BOSE było mniej funkcji. Brakuje chyba też pneumatycznego zawieszenia itd.
Skrypt gdzieś miałem ale bazował on na przedostatnim sofcie. Razem z nową mapą (2017) wgrałem najnowszy soft i wszystko się wykrzaczyło... - skrypt nie działa prawidłowo z najnowszym softem.
-
- Forum Audi A6 / A7
Widziałem twoje PW stefank, dzięki.
Co do zmiany w zielonym to wlasnie wiem , ze to nie chodzi tylko o obrazek a o auto i jego funkcje dlatego tego nie ruszałem. Wszystko na Suwakach trzeba przestawić itd. Słaba opcja.
Soft mam 942 tez ale chętnie bym go zrzucił na 900 żeby zobaczyć czy SIM ruszy bo coś mi nie widzi jej ale to jest osobny temat
Co do zmiany w zielonym to wlasnie wiem , ze to nie chodzi tylko o obrazek a o auto i jego funkcje dlatego tego nie ruszałem. Wszystko na Suwakach trzeba przestawić itd. Słaba opcja.
Soft mam 942 tez ale chętnie bym go zrzucił na 900 żeby zobaczyć czy SIM ruszy bo coś mi nie widzi jej ale to jest osobny temat
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
-
- Forum Audi A6 / A7
Dzieki. Mam w sumie juz skrypt zeby to dograc ale faktycznie wstawie B8.shaqal pisze:Jak ustawisz C7 Avant to nie będzie widać autka, będzie puste pole, jedyny działający avant to A4 B8.
Mozesz sciezke podac? To jest w Car/carvehiclecoding?
Kilka jest opcji zmiany auta a nie chce przypadkiem baudrate ruszyc jak gdzies przestawie bo mi panel przestanie gadac z jednostka:)
Juz tak chyba raz przypadkiem zrobilem przez kabel i na szczescie udalo sie odwrocic to na 14 bajcie, bit 5 w 5F ale nie zawsze to dziala.
[ Dodano: 2017-11-09, 14:05 ]
Edit :
Ogarnalem . Jest to faktycznie w car/carvehiclecoding . Zmieniłem przedostatnia pozycje z q7 na b8 . Wszystkie funkcje działają , nic się nie poprzestawiało :
EDIT:
Dzis zauwazylem ,ze w zwiazku ze zmiana autka na b8 w menu zmieniaja sie tez ustawienia podstawowe bose co jest slabe. Zostaje tylko all/front/rear a przy ustawieniach auta q7 jest opcja ustawien surrond front/rear/all/driver/front/rear/effect bla bla bla. Ogolnie jakby ubozsze opcje dla Bose sa. Aby to dobrze ogarnac nie kombinujac z grafika z c6 chyba trzeba poprostu podmienic pliki q7 na b8 jesli chodzi o grafiki menu i wtedy powinnismy uzyskac auto b8 z ustawieniami q7 dla bose. Czysto teoretycznie stwierdzam ale raczej do zrobenia:)
Pozdro
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
- xxxxxxINT
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2011
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Skrzynia: Tiptronic
Re: C6 z 3G+ zmiana [wizerunku Auta] w menu CAR
odkopię temat - ma ktoś skrypt do grafik? np. ten od Artex-a?