[ A6 C5] Kodowanie immo dla używanego kluczyka
- daniel3262
- Forum Audi A6 / A7
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- daniel3262
- Forum Audi A6 / A7
Tak wiem, mam vag commander ale jak odczytać piny to nie wiem.Mógłbyś powiedzieć jak odczytać piny?
później to tak jak napisał
później to tak jak napisał
Pozdrawiammarco23m pisze:temat do zrobienia, procedura dotyczy immo 2 generacji
jezeli masz interfejs vag commander, vcds tez chyba da rade ja robilem na vag comm, odczytujesz pin moze byc z licznika, przygotowujesz wszyskie klucze jakie masz do odpalenia auta, wkladasz sprawny klucz do stacyjki i wlaczasz zaplon, wchodzisz w vag commander - licznik - logowanie- podajesz odczytany pin poprzedzony zerem- potem adaptacja - wpisujesz kanal 21 zatwierdzasz, jako wartosc pojawi ci sie cyfra odpowiadajaca ilosci zaprogramowanych kluczy, tzn. takich ktorymi mozesz odpalic auto, wpisujesz wartosc testowa 0 - testuj- zapisz, potem wpisujesz wartosc testowa ilosc kluczy jakie masz do zaprogramowania, ja mam 4, jezeli masz tez 4 wpisujesz 4 jezeli masz 3 wpisujesz 3 itd. musisz wpisac taka cyfre ile bedziesz wkladal kluczy do stacyjki -testuj - zapisz, kontrolka od immo powinna zgasnac, wylaczasz zaplon i wyciagasz klucz, potem wkladasz nastepny klucz, wlaczasz zaplon, immo mrugnie 2 razy i zgasnie, wtedy wylaczasz zaplon i wyciagasz klucz, wkladasz nastepny klucz i postepujesz tak samo az zaprogramujesz wszystkie klucze, tylko pamietaj ze masz na cala procedure programowania kluczy 60 s. liczone od momentu wpisania ilosci kluczy do zaprogramowania i zatwierdzenia poprzez testuj zapisz, inaczej immo nie zaprogramuje sie, potem wychodzisz z vaga poprzez wstecz 6 close controller, powodzenia
Żeby nie zakładać nowego tematu odgrzeje stary wątek
Jestem w czarnej d..pie zgubiłem jedyny kluczyk jaki miałem do mojego autka
Co robić ?
- serwis dorobi mi kluczyk po numerze WIN ?
-szukać całego zestawu (kluczyki ztacyjka komp) będzie problem ?
-wytargać kompa usunąć IMO ? (wtedy reszta to już p. Pikuś może sofcik ? )
Auto na szczęście mam otwarte w garażu (nie martwie się ze ukradną )
Jestem w czarnej d..pie zgubiłem jedyny kluczyk jaki miałem do mojego autka
Co robić ?
- serwis dorobi mi kluczyk po numerze WIN ?
-szukać całego zestawu (kluczyki ztacyjka komp) będzie problem ?
-wytargać kompa usunąć IMO ? (wtedy reszta to już p. Pikuś może sofcik ? )
Auto na szczęście mam otwarte w garażu (nie martwie się ze ukradną )
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- serwis najdroższa opcaj tak mi się wydaje
- teoretycznie może być najszybsza ale....samej wkładki stacyjki nie wymienisz bez kluczyka który zgubiłeś , musisz całą stacyjkę wyrzucić ( śruby zrywalne , upierdliwa robota ale może wyjść najtaniej )
- immo usuniesz i co? jak odblokujesz stacyjkę?
właśnie samo immo tutaj to pikuś , gorzej z samymi wkładkami... nie ma w Piotrkowie nikogo kto dorobi klucz pod stacyjkę?
- teoretycznie może być najszybsza ale....samej wkładki stacyjki nie wymienisz bez kluczyka który zgubiłeś , musisz całą stacyjkę wyrzucić ( śruby zrywalne , upierdliwa robota ale może wyjść najtaniej )
- immo usuniesz i co? jak odblokujesz stacyjkę?

właśnie samo immo tutaj to pikuś , gorzej z samymi wkładkami... nie ma w Piotrkowie nikogo kto dorobi klucz pod stacyjkę?
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam, odgrzeje temat poniewaz mam problem z zakodowaniem immo. zgubilem ostatni kluczyk do mojej a6 i dorobili mi grot ze zdjecia, kupilem transponder crypto 48 prekodowany i chcialem go zakodowac wiec odczytalem kod pin z licznika vag commanderem 3.6 i polaczylem sie vag-comem 409.1 z kompem robie wszystko według instrukcji:
loguje sie (wtedy kontrola z immo przestaje mrugac na desce i swieci ciaglym swiatlem)
wchodze w kanal 21 pokazuje mi ze sa 3 zakodowane kluczyki wiec wpisuje wartosc 0 i daje test wtedy wyskakuje mi error i nie moge usunac starych kluczykow macie jakies pomysly jak to zrobic ? dodam ze nie moge tam nic zmienic bo zawsze wyskakuje error.. transponder mam dobry bo sprawdzalem na vagu i go wykrywa... w module konfortu udalo usunac sie stary kluczyk.
loguje sie (wtedy kontrola z immo przestaje mrugac na desce i swieci ciaglym swiatlem)
wchodze w kanal 21 pokazuje mi ze sa 3 zakodowane kluczyki wiec wpisuje wartosc 0 i daje test wtedy wyskakuje mi error i nie moge usunac starych kluczykow macie jakies pomysly jak to zrobic ? dodam ze nie moge tam nic zmienic bo zawsze wyskakuje error.. transponder mam dobry bo sprawdzalem na vagu i go wykrywa... w module konfortu udalo usunac sie stary kluczyk.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5934568024
Dokladnie ten megamos id48
W blokach w polu 3 pokazuje 1 nie pamietam na jakim kanale to sprawdzalem wiec tak jak by byl gotowy do zakodowania
Jedno pytanko auto moze chytac przy niezakodowanym immo czy wogole powinien tylko rozrusznik krecic ? Wiecej nie krecilem bo padl mi aku i dopiero go wczoraj podpiolem do ladowania
Dokladnie ten megamos id48
W blokach w polu 3 pokazuje 1 nie pamietam na jakim kanale to sprawdzalem wiec tak jak by byl gotowy do zakodowania
Jedno pytanko auto moze chytac przy niezakodowanym immo czy wogole powinien tylko rozrusznik krecic ? Wiecej nie krecilem bo padl mi aku i dopiero go wczoraj podpiolem do ladowania
-
- Forum Audi A6 / A7
takze tak wszedlem w instruments->meas block->wpisalem 025->mam aktywne tylko pierwsze okienko "Can communicatior to ECM i wartosc 0
[ Dodano: 2018-02-22, 22:05 ]
Powstawiam te zdjęcia jak to wyglada: przy probie adaptacji kluczyka pojawia sie taki error ;
https://www.fotosik.pl/zdjecie/eed70191b62154ce
sprawdzam czy transponder jest dobry:
https://www.fotosik.pl/zdjecie/1eee8fa324e9c9ca
i jeszcze screen z bloku pomiarowego 025:
https://www.fotosik.pl/zdjecie/f727773c6289012e
macie jakies pomysły ? mecze sie z tym juz 4 dzien a spece powiedzialy mi 450zl za samo kodowanie...
[ Dodano: 2018-02-22, 22:05 ]
Powstawiam te zdjęcia jak to wyglada: przy probie adaptacji kluczyka pojawia sie taki error ;
https://www.fotosik.pl/zdjecie/eed70191b62154ce
sprawdzam czy transponder jest dobry:
https://www.fotosik.pl/zdjecie/1eee8fa324e9c9ca
i jeszcze screen z bloku pomiarowego 025:
https://www.fotosik.pl/zdjecie/f727773c6289012e
macie jakies pomysły ? mecze sie z tym juz 4 dzien a spece powiedzialy mi 450zl za samo kodowanie...