mmi nie działa
Właśnie złożyłem wszystko na nowo ...wszytskie poloczenia przeczyszczone areospreyem. ..iiiii DUPA ale nie do konca...mianowicie jest jak bylo ale tym razem reagu j e na setup+joystick +gorny prawy czyli reset... wiec przynajmniej nie musze za kazdym razem isc do bezpieczników. ..ale tak poza tym jest jak bylo....wiec najwidoczniej musze poczekac az mi przyjda te mostki do światłowodów i wtedy zaczac poszukiwania. ...ale czy to nie dziwne ze po podlaczeniu wszystkiego na nowo mmi reaguje na reset??? 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A8 D3
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 ARS 299KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Kolego jeszcze jedno pytanie.Nie zalales czasem panela MMI.Slyszalem o przypadku zalania napojem i po tym przelaczniki zacinaly sie i MMI tez sie wylanczalo.Pomoglo mycie panela w letniej wodzie z mydlem oczywiscie panel trzeba bylo zdemontowac do tego zabiegu.A co do goscia ktory ogarnal moje auto to jest z Kalisza.Jesli bedziesz mial niedaleko to podam nr.tel.
- Jigitt
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomi
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Koledzy, a czy w przypadku uszkodzenia modułu MMI, czy wzmaka czy jakiegoś innego ustrojstwa VAG nie powinien wypluć jakiś błędów, które by mogło wskazywać na uszkodzenie konkretnego elementu?? Nic się nie pojawi, żaden błąd??
Mówisz QUATTRO...
Myślisz AUDI...
Było: 80-B2, 100-C3, 100-C3, 100-C4, C5, C5FL, C6,
jest znów C5FL :D
Myślisz AUDI...
Było: 80-B2, 100-C3, 100-C3, 100-C4, C5, C5FL, C6,
jest znów C5FL :D
mmi nie działa, zalane mmi
Witajcie, odświeże temat, ponieważ spotkała mnie podobna rzecz. A więc od początku Audi a6 c6 sedan 2,4 benz+lpg 2005 rok, MMI 2G z NAVi . Padał mocny deszcz wyjechałem z domu, po przejechaniu około 10 km zaczęło coś strzelać w głośniku drzwi kierowcy, myślałem że stacja źle odbiera ale jednak nie, wyłączyłem mmi podczas jazdy i już się nie włączyło, usłyszałem dziwne pluski wody w okolicach podłogi, gdy zajechałem do domu rozebrałem zaślepke pod siedzeniem kierowcy, okazało się że jest w podłodze pełno wody, dodam że zauważyłem również od niedawna kradzieże prądu. Teraz pytanie co mogło się popsuć z tym MMi (w bagażniku wszystkie bezpieczniki dobre) i dlaczego mam wodę w podłodze, na podszybiu odpływy drożne. POMOCY!!!!

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
Skąd woda leci to nie podpowiem. Co do mmi to zalało Ci moduł BT który jest pod fotelem w podłodze. Kup pętle światłowodowa ( kilka złotych) i Odepnij mu światłowód i wtyczkę elektryczna. Zobacz czy MMI ruszy. Skan auta obowiązkowy oczywiście . Pętla i tak musi być kupiona żeby wykluczać modułu po kolei. Moim zdaniem jak w podłodze woda to będzie to wina bluetootha , a jest to dość popularny problem. Drugi sprawdziłbym wzmacniacz jeśli posiadasz a ze masz high to pewnie jest z lewej z tylu.
Najpierw zapetl BT i sobacz co się dzieje.
Najpierw zapetl BT i sobacz co się dzieje.
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)
Zapomniałem tego napisac a to moze być istotne że dzień wcześniej zostały odczytane i skasowane błedy i między innymi były to takie ( 00858 Podłączenia radia do wzmacniacza anteny ) i (01524 Antena telefonu) czy to oznacza ze musze rozbierac podłoge kierowcy?
[ Dodano: 2017-11-07, 22:19 ]
A czy moge jeździc na samej pętli światłowodowej bez kupowania tego modułu? I tak nie uzywam tego telefonu wiec po co mi to
[ Dodano: 2017-11-07, 22:19 ]
A czy moge jeździc na samej pętli światłowodowej bez kupowania tego modułu? I tak nie uzywam tego telefonu wiec po co mi to
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel