Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

ALARM C6 - kradzieże

Elektryka
ODPOWIEDZ
Koozly1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

ALARM C6 - kradzieże

Post autor: Koozly1 » 26 paź 2017, 20:40

Cześć wam!
Mam małe pytanko odnośnie alarmu w aucie. Jak próbowałem łapać za klamkę, uderzać w karoserie zero reakcji. Zaznaczę, że miga mi lampeczka przy drzwiach auta. Próbowałem nawet zamknąć za pomocą kluczyka i powtórzyć czynności. Możliwe, że auto posiada alarm ale jest nie aktywne i trzeba byłoby ''odkodować'' za pomocą vcds - jeśli tak to znacie kodowanie, jak to dalej przebiega ? Z drugiej beczki, jak radzicie sobie z dużym popytem na nasze piękne cztery pierścienie, w moim regionie tak często zdarzają się kradzieże, że masakra jak nie A4 b7/b8 to c6. Z każdym dniem obawiam się o swoje auto, AC wyceniają na mniejszą kwotę niż się zapłaciło za auto ale zawsze to coś . Jakies blokady na kierownice, kombinacje przy odpalaniu auta, hehe az strach trzymac pod blokiem czy w garażu ;D

yarowsc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jarek
Moje auto: A6 C7
Rocznik: 2016
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 320KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: yarowsc » 26 paź 2017, 23:31

Na pewno masz alarm ?? na tapicerce drzwi kierowcy w tylnej części (widoczne zaraz po uchyleniu drzwi z zewnątrz), powinny być dwa przyciski deaktywacji alarmu - jeżeli brak, alarmu nie ma. a sposobów na dobre zabezpieczenie auta kilka jest

Koozly1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Koozly1 » 28 paź 2017, 13:13

A jakie znasz sposoby, pochwalisz sie nimi? Nie mam zadnego przycisku.... :/

maciekpkow
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Maciek
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2005
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: maciekpkow » 28 paź 2017, 13:16

U mnie też brak przycisku po otwarciu drzwi. Jak sprawdzić czy jest alarm?

Awatar użytkownika
Pieterb
Administrator
Administrator
Imię: Piotr
Moje auto: A4 B7
Rocznik: 2007
Silnik: 1.8T 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: Pieterb » 28 paź 2017, 19:01

Koozly1 pisze:A jakie znasz sposoby, pochwalisz sie nimi?
spobów jest pewnie sporo ale o takich rzeczach nie pisze się na forum ogólnodostępnym - z wiadomych powodów ;-)
Najlepiej podjechać do kumatego i sprawdzonego elektronika podłączy Ci takie system i takie rozwiązanie o którym tylko Ty będziesz wiedział (no i on) i to jest dość sprawdzona metoda.
Nawet zwykłe odcięcie zapłonu z dobrze schowanym włącznikiem o którym tylko Ty wiesz to już jest coś, żadne fabryczne alarmy - to już dawno zostało rozkminione przez włamywaczy.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zanim coś tu napiszesz!

gamenet
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gamenet » 14 gru 2017, 17:12

maciekpkow pisze:U mnie też brak przycisku po otwarciu drzwi. Jak sprawdzić czy jest alarm?
Wsiąść do samochodu i zamknąć pilotem. Po kilku minutach alarm się uzbraja. Jak zaczniesz się poruszać lub majstrować przy radiu alarm zacznie wyć.
Też nie byłem pewien czy mam fabryczny i w ten sposób dowiedziałem się że mam :]

mane86
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2007
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Skrzynia: Manual

Post autor: mane86 » 29 gru 2017, 12:39

gamenet pisze:
maciekpkow pisze:U mnie też brak przycisku po otwarciu drzwi. Jak sprawdzić czy jest alarm?
Wsiąść do samochodu i zamknąć pilotem. Po kilku minutach alarm się uzbraja. Jak zaczniesz się poruszać lub majstrować przy radiu alarm zacznie wyć.
Też nie byłem pewien czy mam fabryczny i w ten sposób dowiedziałem się że mam :]
A jak nie ma czujników ultradźwiękowych?

Zrób tak:
Wejdź do auta, zamknij z pilota. Poczekaj jakąś minutę, wsadź kluczyk do stacyjki, auto po pierwsze powinno zacząć wyć, po drugie nie powinien odpalić.

Fabrycznie bardzo rzadko montowali alarmy, zazwyczaj tylko centralny, podjedź do jakiegoś punktu gdzie montują alarmy, spytaj ile będzie to kosztować, ja mam SEO Perfekt po CANie + czujniki ultradźwiękowe + czujnik lewarowania (dobra rzecz przy zabezpieczeniu kół) zapłaciłęm jakieś 650zł z montażem, już nie pamiętam dokładnie.

P.S.
Jak będą chcieli ukraść Twoje auto to Święty Boże nie pomoże, dlatego montując alarm miałem bardziej na myśli złodziei amatorów niż profesjonalistów.
Pozostaje AutoCasco.
Pozdrawiam
Diesel musi dymić :-D

gamenet
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gamenet » 29 gru 2017, 12:52

U mnie nie widać żadnych czujników a alarm jest.
I tak jak kolega napisał wyżej: jak ktoś będzie chciał ukraść to i tak ukradnie.
Kiedyś miałem w C5 zmyślny alarm plus trzeba było wpisać kod PIN przed uruchomieniem auta.
Nic to nie dało <zalamka>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl