Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Problem po aktualizacji MMI 3G Plus

Nawigacja fabryczna
Awatar użytkownika
damos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damos
Rocznik: 2010
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: damos » 24 paź 2017, 14:00

km70 - a zaglądałeś do tego wątku?
bose-nie-dziala-bose-po-aktualizacji-pr ... t76462.htm

km70
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marek
Moje auto: A6 C4

Post autor: km70 » 24 paź 2017, 19:39

damos pisze:km70 - a zaglądałeś do tego wątku?
bose-nie-dziala-bose-po-aktualizacji-pr ... t76462.htm
Tak...tylko ze moj system nie ma Bose...jak napisalem na poczatku :(

[ Dodano: 2017-10-24, 18:39 ]
Screw pisze:Soft szedł z automatu bez user defined? To ma zazwyczaj wpływ na wzmacniacz. Co prawda nie potrafię powiedzieć czy w A7 bose/b&o czy jakie inne ustrojstwo to ubija ale ja bym spróbował odznaczyć aktualizacje audio i puścić soft jeszcze raz. Ten objaw jest znany w c6 i c7 jeśli chodzi o wzmak bose. Skan nie wypluwa żadnych błędów ze brakuje mu komunikacji z subem w radiu/wzmaku? Coś na zasadzie sub short to ground.
Jeśli masz jakieś poprzednie skany auta zapisane do pliku to sprawdź kodowanie radia (adres 56) i wzmaka (adres 47). Jeśli się różnią to wklep na twardo kod z przed aktualizacji do wzmacniacza i zresetuj MMi.

Edit : czy ta regulacja suba była wcześniej? Czy ma to jakiekolwiek oddziaływanie na bass w przednich drzwiach kiedy zmieniasz wartości ?
Ja w 3GP bose mam regulacje niskich i wysokich tonów. Co prawda ja założyłem bose dopiero 2 tygodnie temu i nie mam połączonego Suba jeszcze a kodowanie mam na bose ale na pewno nie mam osobnej regulacji głośnika basowego. Soft mam 942 tez. Może w A7 jest inaczej a może dodatkowe opcje equalizera pojawiają się przy podłączeniu głośnika basowego pod wzmak. Ciężko mi powiedzieć. Możesz zrobić zdjęcie z ekranu ustawiania audio?
Oto fotki z MMI....po zmianie ustawienia nie ma basu z Subwoofera...
Jesli chcialbym ponownie zainstalowac soft w MMI jakie pliki odpowiadaja za audio?
Moje to nie Bose...ktore wybrac?
Jakies sugestie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
damos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damos
Rocznik: 2010
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDUC 245KM

Post autor: damos » 25 paź 2017, 00:07

km70 pisze:Tak...tylko ze moj system nie ma Bose...jak napisalem na poczatku
Sorry! Nie zauważyłem słowa "bez" i skupiłem się na Bose! <idiota>

km70
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: km70 » 25 paź 2017, 04:32

Panowie naprawde nikt nie ma pomyslu?

Screw
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dawid
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.8 AQD 193KM

Post autor: Screw » 25 paź 2017, 06:27

Jak instalujesz soft to masz do wyboru wszystkie komponenty jak robisz przez user defined( ustawione przez użytkownika ). Zrób soft od nowa wlasnie tak odznaczając audio. Będzie tam DSP albo coś. Odhacz to i puść od nowa .
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)

km70
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: km70 » 25 paź 2017, 07:29

Screw pisze:Jak instalujesz soft to masz do wyboru wszystkie komponenty jak robisz przez user defined( ustawione przez użytkownika ). Zrób soft od nowa wlasnie tak odznaczając audio. Będzie tam DSP albo coś. Odhacz to i puść od nowa .
Czyli ktore...bo nie mam pliku DSP-mozesz okreslic?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Screw
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Screw » 25 paź 2017, 07:50

Plików nie ruszaj. Już w mmi z pełnym softem. Googluj user defined mode

[ Dodano: 2017-10-25, 06:50 ]
Sprawdź PW. Wysłałem Ci link którego tu nie mogę wkleić (regulamin)
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie

km70
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: km70 » 25 paź 2017, 07:52

Screw pisze:Plików nie ruszaj. Już w mmi z pełnym softem. Googluj user defined mode

[ Dodano: 2017-10-25, 06:50 ]
Sprawdź PW. Wysłałem Ci link którego tu nie mogę wkleić (regulamin)
Ni zamierzam ruszac plikow...ale jesli nie widze w plikach to czy zobacze na ekranie MMI?
i jeszcze jedno pytanie- bedzie taki(jesli bedzie) tylko jeden katalog? <mysli>

Screw
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Screw » 25 paź 2017, 07:59

Nie. Pisze w pośpiechu stad ten zament.
Masz dwie opcje wgrywania softa do auta. Jeden proces to standard który aktualizuje wszystkie moduły jak leci .
Drugi to user defined i możesz sobie wybrać już na MMI które moduły chcesz aktualizować.
W linku który Ci wysłałem jest instrukcja co z czym się je. Nie dotykasz zawartości karty z softem. Dopiero z poziomu mmi jak wykonasz czynności z instrukcji będziesz sobie wybierał co ma się zaktualizować przez kartę SD z softem.
Jak już wybierzesz sobie opcje aktualizacji &#8222; użytkownika &#8222; zamiast standard to odznaczasz bose/DSP/ audio czy jak to się tam nazywa i puszczasz soft od Nowa. Jeśli to nie pomoże to są jeszcze tematy na forum jak w inny sposób ludzie sobie radzili z tym problemem z tym ze to dotyczyło zawsze bose.
Możesz sprawdzić dokładnie jakie masz audio w A7? Domyślam się ze błędów we wzmacniaczu/ radiu nie ma ani kodowanie nie było zmieniane jak i żadne części związane z mmi lub gatewayem ostatnio?
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie

km70
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: km70 » 05 lis 2017, 23:20

Screw pisze:Nie. Pisze w pośpiechu stad ten zament.
Masz dwie opcje wgrywania softa do auta. Jeden proces to standard który aktualizuje wszystkie moduły jak leci .
Drugi to user defined i możesz sobie wybrać już na MMI które moduły chcesz aktualizować.
W linku który Ci wysłałem jest instrukcja co z czym się je. Nie dotykasz zawartości karty z softem. Dopiero z poziomu mmi jak wykonasz czynności z instrukcji będziesz sobie wybierał co ma się zaktualizować przez kartę SD z softem.
Jak już wybierzesz sobie opcje aktualizacji &#8222; użytkownika &#8222; zamiast standard to odznaczasz bose/DSP/ audio czy jak to się tam nazywa i puszczasz soft od Nowa. Jeśli to nie pomoże to są jeszcze tematy na forum jak w inny sposób ludzie sobie radzili z tym problemem z tym ze to dotyczyło zawsze bose.
Możesz sprawdzić dokładnie jakie masz audio w A7? Domyślam się ze błędów we wzmacniaczu/ radiu nie ma ani kodowanie nie było zmieniane jak i żadne części związane z mmi lub gatewayem ostatnio?
Dzieki za rady....mam nadzieje, ze znajde ten odnosnik DSP w MMI. Co do ruszania czegokolwiek, to nic nie bylo zmieniane, procz oczywiscie zmiany softu (k942) i map.
Jak znajde godzinke to zobacze czy pojdzie i dan znac...choc prawdopodobnie dopiero w sobote :(
Dzieki za te porady i do przeczytania po aktualizacji

[ Dodano: 2017-11-05, 22:20 ]
km70 pisze:
Dzieki za rady....mam nadzieje, ze znajde ten odnosnik DSP w MMI. Co do ruszania czegokolwiek, to nic nie bylo zmieniane, procz oczywiscie zmiany softu (k942) i map.
Jak znajde godzinke to zobacze czy pojdzie i dan znac...choc prawdopodobnie dopiero w sobote :(
Dzieki za te porady i do przeczytania po aktualizacji
No i dopiero dzisiaj znalazlem czas na uaktualnienie :)
Wszystko dziala- dzieki Screw <okok>
Temat uwazam za zamkniety.
Dzieki panowie jeszcze raz serdecznie za pomoc i rady <brawo>

PiterEL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: PiterEL » 18 lis 2017, 17:51

Jeśli to nie pomoże to są jeszcze tematy na forum jak w inny sposób ludzie sobie radzili z tym problemem z tym ze to dotyczyło zawsze bose.
Możesz zapodać namiary na te info. Ja dziś robiłem znajomemu update i kurcze zrobiłem z aktualizacją DSP BOSE ale w modelu MMI 3G. I teraz nie zapamiętuje ustawień dzwięku oraz nie działa SURROUND. Oraz kolejny problem to jak chciałem zrobić update przez USER DEFINED MODE to ok wszedłem w niego ale nie mogę nic w nim zaptaszkować co ma się zaaktualizować.
Nie wiem też co z tym fantem zrobić. Opisałem to tutaj. Proszę pomóżcie:
https://a6klub.pl/-vt91073.htm#875333

Screw
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7