Pytanie wymieniałem wahacze górne z prawej strony,wiadomo że trzeba wyjąć amortyzator.
Czy po takiej operacji trzeba ustawiać geometrię,zauważyłem że mam lekko kierownicę przekrzywioną.
Może coś przeoczyłem przy składaniu. Jakieś wskazówki mile widziane.
Wachacze górne
- repek92
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Teoretycznie nie powinno się przestawic, bo górne mocowanie nie jest na fasolkach tylko ma jedno położenie też jest zastosowany kółek który musi wejść w swoje miejsce. Jeśli końcówkę tylko wybiles że zwrotnicy to po włożeniu powinno być to samo. Kierownicę masz przestawioną od tej pory jak to zrobiłeś? Ja bym pojechał w celu chociażby sprawdzenia żeby opon nie zdzieralo itd. I jeszcze jedno zawieszenie skręca się jak auto stoi już na gruncie. Bo skręcając wahacze w pozycji podniesionej opuszczając auto tuleje się skręcają co może powodować szybsze zużycie.
Lektorzy, nagrania: multifonika.net
- Xray T2
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.4 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Dokładnie tak,jest lekko przekrzywiona.repek92 pisze:Kierownicę masz przestawioną od tej pory jak to zrobiłeś?
I tak też uczyniłem.repek92 pisze:I jeszcze jedno zawieszenie skręca się jak auto stoi już na gruncie.
Przejadę się na geometrię i zobaczę.repek92 pisze:Ja bym pojechał w celu chociażby sprawdzenia żeby opon nie zdzieralo itd
Dołożone:
Tempomat, kamerka cofania + kamera przód, elektryczne składanie lusterek, spryskiwacze lamp.
Zmienione z rns-d na rns-e + bluetooth z a4 b6/b7.
Przeróbka tylnych lamp na full led.
Przeróbka przednich lamp na black hella + bixenon + druga soczewka na światła drogowe.
Tempomat, kamerka cofania + kamera przód, elektryczne składanie lusterek, spryskiwacze lamp.
Przeróbka przednich lamp na black hella + bixenon + druga soczewka na światła drogowe.
- Xray T2
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.4 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Zrobiłem tak,że zamin wyjąłem amortyzator to wahacze miałem miałem tylko odkręcone i były w pozycji 0. Wymieniłem na nowe ale przykręciłem w takiej pozycji jak były stare.
Dołożone: