Cześć,
Otwieram nowy post, ponieważ nie mogłem nic pokrewnego odnaleźć na forum.
Kilka tygodni temu zakupiłem AUDI A6 C6 2.0TDI Avant.
Problem polega na tym, że jak odpalę auto załączam światła to czasami nie mam z tyłu postojowych świateł. Innym razem potrafią zniknąć podczas jazdy. Wtedy zapalają się na środkowym panelu (jeśli akurat działa) info że w klapie bagażnika nie ma świateł stopu. Zaprowadziłem do elektryka, podobno sprawdził wszystko i stwierdził uszkodzony moduł komfortu 4F0 907 289B. Powiedział że po zakupie mam do niego przyjechać bo musi zaprogramować moduł. Rozmawiając ze sprzedającymi z Allegro dowiedziałem się że nie muszę nić programować, podpinam i działa. Jak to właściwie jest????
A może jest jakiś inny sposób naprawy tego problemu. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Janek
[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2017-10-23, 10:28 ]
Zwracaj uwagę na odpowiednie działy!
Znikające światła postojowe tył
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Potrzebujesz zdjac ochrone komponentu z modulu komfortu. Koszt to okolo 300zl. Lepiej zeby byl z legalnego pochodzenia. Poczytaj o ochornie komponentu w Audi sobie na necie:)
Najpierw to znajdz kogos kto Ci auto VAGiem przeskanuje zanim zrobisz jakies zakupy. Moze masz na czyms wlasnie ochrone i sie robia rozne jaja ale o ile pamietam to na zewnetrzne swiatla to nie ma wplwu. Pozdro
Najpierw to znajdz kogos kto Ci auto VAGiem przeskanuje zanim zrobisz jakies zakupy. Moze masz na czyms wlasnie ochrone i sie robia rozne jaja ale o ile pamietam to na zewnetrzne swiatla to nie ma wplwu. Pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Cześć,
Przepraszam że wstawiłem gdzie popadnie.
Panowie tak jak napisałem auto był u elektryka który zajmuje się konkretnie Audi. Podobno wszystko sprawdził?
Po przyprowadzeniu od elektryka światła znikały jak się wrzuciło wsteczny, ale teraz kilka razy sprawdziłem i wszystko jest ok. Sam już nie wiem, czy gość nie zrobił mnie w jajo.
Gdzie mam szukać takie usterki?
Dzięki
Janek
Przepraszam że wstawiłem gdzie popadnie.
Panowie tak jak napisałem auto był u elektryka który zajmuje się konkretnie Audi. Podobno wszystko sprawdził?
Po przyprowadzeniu od elektryka światła znikały jak się wrzuciło wsteczny, ale teraz kilka razy sprawdziłem i wszystko jest ok. Sam już nie wiem, czy gość nie zrobił mnie w jajo.
Gdzie mam szukać takie usterki?
Dzięki
Janek