Kontrolka ladowania aku a6c6 3.0tdi
-
haribo.pl
Witam mam problem zapala sie kontrolka aku na wolnych obrotach silnika i tylko przy cieplym rozgrzanym silniku powyrzej 3,5tys obr. Kontrolka gasnie ,na zimnym jest ok ladowanie 13,85v co moze byc przyczyną,miał ktoś podobny przypadek ?audi a6c63.0tdi quattro przed lift
-
haribo.pl
Nie bylem jeszcze sprawdzic bledow ,ale swieci na czerwono akumlator wiec napewno cos z alternatoremmat1324 pisze:Jakieś błędy?
Re: Kontrolka ladowania aku a6c6 3.0tdi
Miałem kolego podobnie na zimnym silniku było OK przez chwilę natomiast przy rozgrzanym świeciło cały czas już okazało się że to alternatorharibo.pl pisze:Witam mam problem zapala sie kontrolka aku na wolnych obrotach silnika i tylko przy cieplym rozgrzanym silniku powyrzej 3,5tys obr. Kontrolka gasnie ,na zimnym jest ok ladowanie 13,85v co moze byc przyczyną,miał ktoś podobny przypadek ?audi a6c63.0tdi quattro przed lift
-
Screw
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Regulator napiecia. Jak będzie zdychać i nie generować prądu to pół biedy ale mój przeładowywal do 18v i moduły się odpinaly z obawy o własne życie (i instalacji) i potrafi nawet odpiąć skrzynie. Ja zauwazylem u siebie dziwne zachowanie deski i mmi przy parkowaniu ( wszystko zdechło i sie włączyło po chwili ), potem błąd hamulcy i abs przy dohamowaniu silnikiem. Wszystko znikało po zgaszeniu auta. To się stało dzien po kupieniu alternatora po lifcie ale jeszcze czekał na wymianę. Na drugi dzien pojechałem 7 km trasie przez Poznań żeby wymienić alternator do kumpla na podnośnik i po 3 obroty mi tak falowaly ze się auto zaczęło dusić. Kilka minut później odpinal już napęd wiec musiałem zgasić, odpalić i depnąc żeby zjechać ze skrzyżowania bo miałem napęd na dosłownie 3 sekundy. Potem już tylko laweta. Wymieniłem alternator w 40 minut i wszystko gra.
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie