Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

problem z alternatorem

Elektryka
ODPOWIEDZ
kossi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

problem z alternatorem

Post autor: kossi » 24 wrz 2017, 09:11

Cześć ! :) mam do was pytanie wczoraj miałem pewnie problem otóż chodzi o to że jeździłem teraz dość dużo i właśnie wczoraj miałem pewne objawy gdy zgasiłem samochód po dłuższej jeździe auto paliło tak jakby z akumulatora strasznie słabo go kręciło ale nagle odpalił później po przejechaniu 40 km zaś zgasiłem samochód i po 20 minutach postoju gdy odpalałem ponownie świeciła mi kontrolka akumulatora i do tego nie działało mi wspomaganie po zgaszeniu i szybkim ponownym odpaleniu zaczęło wszystko działać prawidłowo przejechałem kolejne 5 km na próbę zgasiłem auto i podobna sytuacja ale po ponownym uruchomieniu niestety już kontrolka aku nie znikała i wspomaganie nie działało wiec przejechałem się bez wspomagania i zapalona kontrolką akumulatora po 200 m coś strzeliło w silniku i nagle samo zgasło teraz nie mogę odpalić auta po przekręceniu zapłonu i probie odpalenia nic się nie kreci i kontroli na tablicy przygasają i teraz pytanie co się mogło stać? czy rozsypał się alternator czy przekręciło rozrząd ?

januszm
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Janusz
Rocznik: 2010
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: januszm » 24 wrz 2017, 21:23

auto bym odholowal do warsztatu.

tak poza tym, jakbys troche kropek, przecinkow i innych rzeczy uzywal, czytalo by sie twoj tekst duzo lepiej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja