Jestem tu nowy, mam problem z autem z profilu, najpierw wypalił się tłok stąd silnik CDUC pod maska, po swapie na CDUC zrobiłem 25kkm bez większych problemów, niedawno zauważyłem nieciekawa rzecz, a mianowicie po odpaleniu delikatnie falują obroty, gdy silnik się nagrzeje przypadłość mija dodam, że kolektory były regenerowane zestawem naprawczym natomiast nie były czyszczone, EGR wyczyszczony przez mechanika, który robił swapa.
DPF niedawno wywalony bo co 2 tygodnie się zapychał, wtryski wymienione również razem z silnikiem. (nie wiem w jakim są stanie, stare były w opłakanym...), dzisiaj wyskoczył błąd coolant na FISie, (czerwony symbol cieczy chłodzącej) już mam dość powoli tego auta, proszę was nie o diagnozę wróżki bo to jest nierealne, chyba ze macie jakieś pomysły. Głowna moja prośba w tym temacie to polecenie przez was jakiegoś mechanika z okolic Kielc, Krakowa lub Rzeszowa (taki trójkąt, bo tam bywam często), który to weźmie i raz na zawsze poskłada to auto do kupy bo mam dość ciągłego piiiiip na FISie, nie pozwala cieszyć się jazda

EDIT.
A byłbym zapomniał, dodatkowo ostatnimi czasy zdarza się (nie zawsze), że samochód przy odpalaniu kręci z 1.5-2 sekundy, wcześniej odpalał od strzała. Tankuje zawsze paliwa premium (Vervy i inne ultimate).