[ARE 2.7 250 KM] 2,7 biturbo pali olej (0,7l w 150km ) dymi
[ARE 2.7 250 KM] 2,7 biturbo pali olej (0,7l w 150km ) dymi
Niestety mam problem z spalaniem dużych ilości oleju i dymieniem przy hamowaniu silnikem ) wymieniłem wszystkie 30 uszczelniaczy (stare były twarde i wytarte w środku ) jednak auto dalej po daniu gazu po hamowaniu silnikem dymi .W rurach nie ma dużych ilosci oleju jedynie lekko opocone ścianki ciśńienie jak mierzyłem wszystkie podobnie . Jedynie odma jest poniszczona i polamana ale czy to moze miec wplyw ?
- teiwaz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
078129101a jest to zawór, on powinien otwierać się tylko na jałowym i przymykać przy zwiększaniu obrotów. Tu jest schemat i opis działania, co prawda z innego silnika ale zasada jest ta sama: http://www.sjmautotechnik.com/trouble_s ... .html#hose
Jeśli masz zaślepione SAI to należało by je wyprogramować żeby sterownik nie walił błędami, jakie ma skutki zaślepienie bez wyprogramowania to niestety nie wiem bo ja tego układu nie mam
Jeśli masz zaślepione SAI to należało by je wyprogramować żeby sterownik nie walił błędami, jakie ma skutki zaślepienie bez wyprogramowania to niestety nie wiem bo ja tego układu nie mam