Witam.
Ostatnio podczas trasy (prawie 500km) w drodze do domu, chwile po zjechaniu z autostrady i spokojnej jeździe zacząłem odczuwać dosyć mocne drgania auta podczas przyspieszania i jazdy na niskich obrotach. Dodam, iż auto raczej nie straciło na mocy więc spokojnie dojechałem do domu.
Po przyjeździe sprawdziłem przewody świec zapłonowych. Odpinałem kolejno i po każdej silnik zaczął zachowywać się inaczej co by raczej znaczyło, że świece działają. Co prawda jeden przewód jest nieznacznie popękany, jednak myślę, że to by nie dało takich objawów.
Po podpięciu do komputera ukazał się błąd: Mieszanka zbyt uboga.
Audi A6 C5 2.4V6 + LPG Stag2000
Panowie co moze być tego przyczyną.
[ARJ 2.4 165 KM] Szarpanie/drganie na niskich obrotach
- Pieterb
- Administrator
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A4 B7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
no błąd mówi sam za siebie i z tego powodu może szarpać. Też w jednym z aut miałem podobnie.kxx98 pisze:Po podpięciu do komputera ukazał się błąd: Mieszanka zbyt uboga.
Przyczyn może być kilka chodź by zapchany filtr przez co jest niskie ciśnienie na listwie lpg lub źle wyregulowana instalacja.
Trzeba by w ustawienie instalacji zerknąć bo tak to raczej nie wiele da się stwierdzić.
to tez może dawać podobny objaw bo może być przeskok iskry - gaz jest bardzo czuły jeśli chodzi o te sprawykxx98 pisze:Co prawda jeden przewód jest nieznacznie popękany, jednak myślę, że to by nie dało takich objawów.
- Pieterb
- Administrator
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A4 B7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
jeśli na oby paliwach to prawdopodobnie coś z iskrą może być nie tak. Sprawdź jak kolega wyżej radzi.kxx98 pisze:Nie ma różnicy czy auto chodzi na Pb czy LPG.
Jest to samo.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zanim coś tu napiszesz!
Zanim coś tu napiszesz!