Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Telefon fabryczny vs. własny

Wnętrze
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
waszpaw
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Telefon fabryczny vs. własny

Post autor: waszpaw » 30 mar 2009, 16:11

Witam,

Parę osób otarło się o podobny problem, może ktoś coś wydziergał w tym temacie.

Mianowicie: "na wyposażeniu" mam telefon "podłokietnikowy", jest to nokia (wydawało mi się, że to jest 6110, ale patrząc na zdjęcia w sieci zdecydowanie nie;-), SIM wkładany do słuchawki, ale uwaga - podpinana w podłokietniku wtyczką w stylu RJ.

W samochodzie jest wszystko, co do rozmawiania potrzebne: sterowanie z kierownicy, integracja z navi, zestaw głośnomówiący.

I teraz pytanie: czy da się jakoś zmusić to co już w samochodzie jest do współpracy ze "współczesnym" telefonem, np. E51.

Potencjalne rozwiązania, które spotkałem wydają się mało fajne...:
- kupienie osobnego zestawu bluetooth - nie wykorzystuję tego co już mam, nie mam sterowania z kierownicy,
- adaptery "z Allegro" - nie pasują do nowych telefonów i raczej mają inne wtyczki niż RJ (patrząc na zdjęcia),
- karta dual SIM - po pierwsze telefon służbowy, więc potencjalne problemy w uzyskaniu duala, po drugie - konieczność manewrowania telefonem (włączanie/wyłączanie),
- druga karta, połączenia na pierwszej forwardowane na nią - konieczność płacenia za forwarding na pierwszej karcie, zamieszanie z włączaniem forwardingu przy wsiadaniu.

Idealny byłby adapter bluetooth wpinany w to, co już istnieje i dogadujący się z moim telefonem.

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?

Pozdrowienia
PW

surowy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2012
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 170KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: surowy » 30 mar 2009, 18:58

censored:
http://www.era.pl/pl/indywidualni/uslug ... nia/tandem

nie wiem, jak w innych sieciach, ale w erze można mieć 2 aktywne karty. Choć fakt, z dual-simem to nie ma wiele wspólnego.

waszpaw, ja kiedyś już szukałem, ale nie znalazłem czegoś takiego..

Awatar użytkownika
waszpaw
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: waszpaw » 30 mar 2009, 19:33

ÂŹle się wyraziłem. Nie chodziło mi o dual sima w sensie telefonu, tylko sklonowanej karty. Podwójna karta jest możliwa i nie jest to jakieś cudo, tyle że nie wiem, jak się to zachowuje, jeśli obie są w aktywnych (włączonych) telefonach.
Kłopot z tym, że żeby to na firmowym simie załatwić, to pewnie trzeba by pół mojej firmy obdzwonić, a i tak bez gwarancji sukcesu...

PW
Paweł

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja