Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ BRE 2.0 140 KM] C6 BRE 2.0 TDI

Silniki wysokoprężne
Mulek89
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ BRE 2.0 140 KM] C6 BRE 2.0 TDI

Post autor: Mulek89 » 22 lip 2017, 13:35

Witam, wczoraj podczas jazdy samochód zgasł i lipa. Silnik 2.0 TDI BRE rocznik 2007 202 tys nalatane. Po zaglądnięciu pobieżnym przez mechanika okazało się, że wyrwało z bloku szpilkę na której jest napinacz rozrządu. Jak już ochłonąłem to stwierdziłem, że nie ma co szukać przyczyn i gdybać - stało się i już. Szanowni koledzy i koleżanki, czy ktoś przerabiał podobny temat z tym silnikiem? Czy opłaci się go remontować czy szukać innego silnika?

Możecie polecić jakiegoś mechanika w Krakowie (okolicach), który nie zdarłby ze mnie kroci? Ewentualnie może ktoś z Was z okolic Krakowa ma dostęp do jakichś pewnych części - mam na myśli silnik.

Jest jeszcze trzecia opcja czy ewentualnie opłaca się sprzedać samochód w takim stanie ?

Proszę pomóżcie :|

jarek01
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jarek01 » 04 sie 2017, 22:33

Kolego przerabiałem to samo przez te nieszczęsną szpile, kupiłem kompletną głowice w dobrym stanie , wymiana i już piąty rok śmigam bez najmniejszej awarii. całkowity koszt w moim przypadku 3600zł, szpilke urwało przez niewłaściwe dokręcenie rolki napinacza kiedy wymieniał mi jeden niedouczony mechanik rozrząd. pozdrawiam
jarek

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja