A6 C5 2.7TT hybrydy K03, elt-ec, fmic
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Moje auto: S6 C5
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- xan
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2001
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Ja właśnie też nie wiem i dlatego chyba zrobię sobie jeszcze później pomiar na obciążeniówce jak będę miał wolny dzień albo będę w jakimś mieście gdzie będę mógł zrobić pomiar. Z tego co się dowiedziałem w VTechu to inercja nie daje sobie rady dopiero przy autach powyżej 800KM bo nie są wstanie budować już poprawnie doładowania. Przy 400 podobno na lajcie. Kiedyś hamowałem już u nich na dynoday i wynik wyszedł zbliżony do serii, którą wtedy miałem. Innym też wychodziło tyle ile być powinno a tym którym nie wyszło to po hamowni okazało się że coś nie domagało w samochodzie.Mazdomania pisze:Nie wiem ile w tym prawdy, ale kiedyś czytałam, że jedyna prawdziwa hamownia to obciażeniówka.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- xan
- Forum Audi A6 / A7
Nie bądźmy tacy drobiazgowi, parę koni w tą czy tamtą :P Bardziej mi chodzi o sprawdzenie przebiegu wykresu niż o sam efekt końcowy.Mazdomania pisze:Jak już porównywać inercję do obciążeniówki to chyba najlepiej w dniu o tych samych parametrach
Gdyby nie fakt że Olsztyn to zagłębie niczego jeśli chodzi o tuning to pewnie też bym od razu pojechał sprawdzić. A tak to mam wszędzie ok 200KM więc potrzebuję całego dnia aby się gdzieś wybrać a u mnie dni wolne są dość cenneMazdomania pisze:Choć i tak Ciebie podziwiam. Mnie to w zad szczypało i pierwsze co zrobiłam to na hamownie pojechałam
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
No w sumie też racjaxan pisze:Nie bądźmy tacy drobiazgowi, parę koni w tą czy tamtą :P Bardziej mi chodzi o sprawdzenie przebiegu wykresu niż o sam efekt końcowy.
To faktycznie kicha jak tak.xan pisze:A tak to mam wszędzie ok 200KM więc potrzebuję całego dnia aby się gdzieś wybrać a u mnie dni wolne są dość cenne
- xan
- Forum Audi A6 / A7
Ostatnio udało mi się nagrać film z przyśpieszenia na tych hybrydach. Robione na spokojnie, nie ciągnąłem go do czerwonego bo staram się nie przesadzać na LPG. 'Tryb samolotowy' jest od czujnika wałka.
Film YT tutaj
Film YT tutaj
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotrek
- Silnik: 2.7T 230KM
Sławek, to ile w końcu u Ciebie po tych modach wypluło ?
ja dzisiaj zrobiłem stage1 na 300/450 i po wyjeżdżeniu połowy zbiornika 98 już mi mało o_0 ...
fakt, zbiera się dużo lepiej niż ori ale chyba spodziewałem się (przesadnie) czegoś więcej
ps
na przyszły week będę w NSZ, moze ustaweczka ?
[ Dodano: 2017-07-14, 00:33 ]
fajnie się zbiera, nie ma co
ja dzisiaj zrobiłem stage1 na 300/450 i po wyjeżdżeniu połowy zbiornika 98 już mi mało o_0 ...
fakt, zbiera się dużo lepiej niż ori ale chyba spodziewałem się (przesadnie) czegoś więcej
ps
na przyszły week będę w NSZ, moze ustaweczka ?
[ Dodano: 2017-07-14, 00:33 ]
xan pisze:Film YT tutaj
fajnie się zbiera, nie ma co
- xan
- Forum Audi A6 / A7
Jeszcze nie wiem ale samochód mam aktualnie u Bola bo zmienia mi przeguby. Przy okazji ma zrobić pomiar na hamowni drogowej więc kreski powinny się niedługo pojawić. W następny weekend odbieram auto więc jak starczy czasu to z chęcią się spotkam. Wyślę Ci na pw mój numer.joter82 pisze:Sławek, to ile w końcu u Ciebie po tych modach wypluło ?
P.S. mnie 300 zdecydowanie dłużej cieszyło :P
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotrek
- Silnik: 2.7T 230KM
kruca fix, i mnie to chyba niedługo czeka bo coś jarmoli na skręconych kołach na parkinguxan pisze:zmienia mi przeguby
nie wiem kim jest bolo, ale skoro jest dobry to pozdrowienia :D
nr mam, jak będę i starczy czasu to się odezwę. Tym razem wpadam tam na 1,5 dnia, ale w sierpniu zamierzam pobyć kilka dni dłużej