Jest to mój pierwszy post na forum, chociaż zarejestrowałem się jakiś czas temu i już parę razy znalazłem odpowiedź na nurtujące mnie pytania.
Jednak mam teraz pewien problem i nie wiem jak sobie z nim poradzić.
Z góry przepraszam za brak fachowego słownictwa ale nie jestem mechanikiem

Problem tkwi w tym iż kupiłem zakupiłem auto i po zakupie odprowadziłem do mechanika na wymianę wszystkich płynów, filtrów oraz rozrządu itp. Po odbiorze auta przestał działać wskaźnik poziomu paliwa (wskazówka cały czas na 0, zasięg też 0 km), temperatura powietrza na FIS też jakaś zwariowana bo raz -35 raz +36 przy temperaturach na dworze rzędu 20 stopni i ostatni problem z klimatyzacją ponieważ w ogóle się nie uruchamia. Auto z powrotem odstawiłem do tego samego mechanika który rozkłada ręce i mówi że wina zegarów i on nie bardzo się na tym zna i nie ma nawet schematów żeby je sprawdzić.
Mam teraz pytanie do was czy to faktycznie zegary mogły paść? I czy klimatyzacja też się nie załącza przez to że licznik może być uszkodzony. Niby sprawdzał to i powiedział ze wiązki wszystkie są sprawne a klimatyzacja nie działa bo dostaje błędne dane od sterownika o temperaturze -40 stopni.
Dzięki z góry za pomoc.
Pozdrawiam