Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ AHA 2.8 193 KM] jak sprawdzić zmienna długośc dolotu

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kiler22
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 AGA 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

[ AHA 2.8 193 KM] jak sprawdzić zmienna długośc dolotu

Post autor: kiler22 » 29 lip 2017, 22:07

dzisiaj w ramach walki z małym podciśnieniem w kolektorze dolotowym zmieniałem ezektor (nowy w ASO -125 zł ) , wężyki podciśnienia i zdjąłem tą gruszkę która steruje zmienną długością dolotu ( jakoś nie widziałem innej możliwości żeby podłączyć wężyk podciśnienia ) i zauważyłem że ścięło mi tą wypustkę na tym całym walcu który steruje długością dolotu
Obrazek[/img]
oprócz tego brakuje u mnie jednego z takich pierścieni na nim (chyba uszczelniające ?? )
dorobiłem z poxyliny ten ułamany wypust (oczywiście tylko tymczasowo ) ale nawet nie wiem czy to się trzyma , jeśli nie to w jakiej pozycji teraz jest dolot ?? Jest jakiś sposób na sprawdzenie tego VAGiem ???
i jeszcze jedno - czy jest możliwość kupić toto nowe czy trzeba szukać używki ??
szukałem na tym numerów ale nie znalazłem co by sugerowało że jest to sprzedawane jako większy podzespół ale .... są na świecie rzeczy o których się nie śniło fizjologom <lol>
nawet nie wiem jako czego szukać tego w ETCE <zalamka>
A może ktoś ma takie coś na sprzedaż ??
Ostatnio zmieniony 31 lip 2017, 21:07 przez kiler22, łącznie zmieniany 1 raz.

zwonko
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Janusz
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 136KM

Post autor: zwonko » 30 lip 2017, 00:28

Zmienna długośc dolotu jest w niektórych silnikach w 095 w VAG-COM. Ale to raczej tylko info czy jest aktywna czy nie.

Awatar użytkownika
kiler22
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 AGA 165KM
Kontakt:

Post autor: kiler22 » 31 lip 2017, 21:36

sam sobie odpowiem - w ASO jest dostępne coś takiego jak zestaw naprawczy układu dolotu (jakoś tak to się nazywa) zawiera on właśnie ten walec , jakieś śrubki , podkładki , właśnie tą sprężynkę . Zamówiłem to + zestaw naprawczy do tej gruszki bo zawiera taki oring uszczelniający właśnie gruszkę a kolektor ssący + jeszcze coś ale co tam jeszcze nawet w ASO nie wiedzieli :) cena za oba to ok 130 zł . Jak przyjdą to wrzucę tu numery żeby było dla potomnych <lol>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja