Stało się... w listopadzie zeszłego roku I ja stałem sie posiadaczem Audi:) jest to A6 2,5 tdi 150km z przebiegiem 320k km z 98roku, czarne,przyciemnione szyby, dymione lampy, skóra, pelna elektryka, ogolnie nie głupie autko:)
A6 kupilem przez przypadek "bo sie trafiło".
Na poczatku wszystko było ok... lecz do czasu..po kilku trasach pl-be be-pl audika zaczeła podbierac olej, bardzo mnie to nie przeraziło puki nie wjechalismy do kolegi na podnośnik i nie zaczeliśmy sie dobierać do serducha mojego maleństwa...
po walce pełnej przygód udało sie rozebrac motor bez wyciągania go z samochodu;)
Głowice pojechaly do kompletnej regeneracji +wymiana wałków
Korby do kontowania
turbina do kompletnej regeneracji
wyniana panewek
wymiana pierscieni
pompa wtryskowa sprawdzona
wtryski ustawione
alternator po wymianie łożysk
kompletny rozrzad +wszystkie inne rolki(klima) paski
pompa wody nowa
z rzeczy silnikowych to chyba bylo by na tyle na ten moment...
ale zeby nie bylo tak pieknie... to mies temu wymienione hamulce tyl(tarcze, klocki), dwa wachacze przód i zderzak przód pomalowany czeka na zalozenie.
Także chcąc, nie chcąc, malenstwo zostaje u mnie na dłuższy czas;)
Do zrobienia zostalo mi jeszcze kilka rzeczy tj
poprawki blacharsko lakiernicze(rogi drzwi, przednie nadkole)
Kola(musowo bo swoi na ochydnych 15" :0)
Jakies audio (seria nie gra za dobrze) i lewy przod trzeszczy
i drobnostki typy przełącznik lusterek itp
pewnie nie raz bede potrzebował waszej porady:) pozdro:)
w tym tyg Audiola wyjezdza z warsztatu:) (taki plan), wiec mamy baze z "nowym" motorem i mozna zaczynac z reszta:)
[ Dodano: 2017-05-20, 21:07 ]
Witam.
Potrzebuje pomocy poniewaz kupilem zderzak przedni do ,,maleństwa,, ale jest nieco inny od poprzedniego tj. w starym zderzaku mam takie spryskiwacze (ktore nie pasują do nowego)
mysle ze powinno być cos takiego:
http://allegro.pl/dysza-spryskiwacza-re ... 90747.html
po 2 zaslepki od spryskiwaczy w starym zderzaku są za male do nowego i są tak jakby na zderzaku, a w nowym chyba powinny sie chowac na równo
stare zaslepki maja taki nr (sa za male)
co to za zderzak??? od jakiej wersji??? moze ktos wie?? bo nie wiem jakie spryskiwacze i zaslepki kupic zeby pasowaly