Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Stukot przy wciskaniu sprzęgła

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
kuleczkaa1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Stukot przy wciskaniu sprzęgła

Post autor: kuleczkaa1 » 15 lip 2017, 23:46

Witam,

Ostatnio w aucie zauważyłem, że przy wciskaniu lekko sprzęgła zaczyna mi coś pod maską stukać. Odczuwalne jest to tylko jeśli wcisnę sprzęgło na jakiś 1 cm. Jeśli docisnę je do końca to nic się nie dzieje. Przy sprawnej jeździe bez korków, stukot ten jest niezauważalny, ale przy jeździe w korku, gdzie jadę przede wszystkim na pierwszym biegu jest to niepokojące. Czy ktoś miał już coś takiego u siebie w samochodzie? Czy to jest łożysko oporowe? Czy może coś innego? Jest opcja, że to są oznaki zużycia się koła dwumasowego? Czy jeszcze jakaś inna usterka?
Z góry dzięki za podpowiedzi czego szukać.

Pozdrawiam :)

pawell_28
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pawell_28 » 16 lip 2017, 08:10

Obstawiałbym dwumase ,kiedyś w a4 dochodziło mi jeszcze delikatne szarpanie przy ruszaniu ,lecz jak ruszałem jak ręcista to było OK <rotfl>
Wymieniłem dwumase ,tarcze ,docisk ,łożysko i auto odżyło jak bym mu chipa zrobił <lol>

kuleczkaa1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kuleczkaa1 » 17 lip 2017, 08:29

No tak, ale gdyby to była dwumasa to nie stukałby silnik np. przy ruszaniu na niskich obrotach, albo przy gaszeniu samochodu? Miałem wcześniej mazdzine i właśnie tak się objawiała dwumasa :| A tutaj jest zupełnie inaczej, nawet wczoraj gdy troche pojeździłem autem to stukot przy wciskaniu sprzęgła jakby był mniejszy niż dwa dni temu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja