Czy posiadając moduł FBUS jest też możliwość odtwarzania teledysków dzięki takiej zmieniarce, wrzucając na kartę SD pliki mp4?
Zmiana zmieniarki na taką z SD
-
mariuszkunc
- Forum Audi A6 / A7

Zmiana zmieniarki na taką z SD
Witajcie, czy można zmienić zmieniarkę CD na zmieniarkę z czytnikiem SD i będzie z niej można słuchać utworów mp3?
Czy posiadając moduł FBUS jest też możliwość odtwarzania teledysków dzięki takiej zmieniarce, wrzucając na kartę SD pliki mp4?

-
Screw
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Witam.
W dużym skrócie to nie jest jest zmieniarka a całe MMI3g. Ten moduł o którym piszesz zastępuje Ci z 2G moduł BT, centralkę mmi, nawigację , odtwarzacz multimediów itd. Nie da się tego wsadzić do Twojego auta nie zmieniając innych komponentów.
Jeśli chcesz to wsadzić to musisz kupić :
-wspomniana przez Ciebie centralkę MMI3g
-inny wyświetlacz
-kabel do wyświetlacza
-nowe radio + ewentualnie wzmacniacz
-nowy gateway (albo na taka wtyczkę jak masz z softem 0071) albo 20 pinowy po lifcie
-przerobić instalacje
Do wywalenia z auta masz :
-gateway stary
-zmieniarka
-centralka mmi 2g
-moduł BT jeśli masz
-Radio + wzmacniacz
-napęd nawigacji
Jeśli zdecydujesz się podjąć powyższe kroki to :
-będziesz mógł wrzucać mp3 na SD
-będziesz mógł kopiować mo3/wma na dysk ( mmi 3g high ma dysk 40gb (30 na mapy i 10 na multimedia)
-będziesz mógł odtwarzać filmy z DVD (tylko z płyty)
Plików MP4 nie odtworzysz.
Jeśli chcesz iść w bardziej zaawansowana opcje z możliwością słuchania muzyki po BT z telefonu bez dokładania AMI, możliwość odtwarzania plików video z karty - będziesz musiał zainwestować w jednostkę MMI3G+
Lista zakupów jak powyżej z czego trochę bardziej się komplikuje kwestia gatewaya: musi być po lifcie i najlepiej o numerze 4f0910468G.
Jednostkę musi Ci ktoś przeflaszowac do A6 (najprawdopodobniej już taka gotowa kupisz).
Potrzebny będzie również nowy moduł monitorowania baterii (30-50zl) oraz alternator po lifcie który musi gadać z nowym gatkiem
Całość idzie zrobić w 3k pln robiąc to samemu .
Większość elementów ma ochronę komponentu (300 zł po złożeniu wszystkiego do kupy).
Mam nadzieje ze rozwiązałem wątpliwości
Pozdro
W dużym skrócie to nie jest jest zmieniarka a całe MMI3g. Ten moduł o którym piszesz zastępuje Ci z 2G moduł BT, centralkę mmi, nawigację , odtwarzacz multimediów itd. Nie da się tego wsadzić do Twojego auta nie zmieniając innych komponentów.
Jeśli chcesz to wsadzić to musisz kupić :
-wspomniana przez Ciebie centralkę MMI3g
-inny wyświetlacz
-kabel do wyświetlacza
-nowe radio + ewentualnie wzmacniacz
-nowy gateway (albo na taka wtyczkę jak masz z softem 0071) albo 20 pinowy po lifcie
-przerobić instalacje
Do wywalenia z auta masz :
-gateway stary
-zmieniarka
-centralka mmi 2g
-moduł BT jeśli masz
-Radio + wzmacniacz
-napęd nawigacji
Jeśli zdecydujesz się podjąć powyższe kroki to :
-będziesz mógł wrzucać mp3 na SD
-będziesz mógł kopiować mo3/wma na dysk ( mmi 3g high ma dysk 40gb (30 na mapy i 10 na multimedia)
-będziesz mógł odtwarzać filmy z DVD (tylko z płyty)
Plików MP4 nie odtworzysz.
Jeśli chcesz iść w bardziej zaawansowana opcje z możliwością słuchania muzyki po BT z telefonu bez dokładania AMI, możliwość odtwarzania plików video z karty - będziesz musiał zainwestować w jednostkę MMI3G+
Lista zakupów jak powyżej z czego trochę bardziej się komplikuje kwestia gatewaya: musi być po lifcie i najlepiej o numerze 4f0910468G.
Jednostkę musi Ci ktoś przeflaszowac do A6 (najprawdopodobniej już taka gotowa kupisz).
Potrzebny będzie również nowy moduł monitorowania baterii (30-50zl) oraz alternator po lifcie który musi gadać z nowym gatkiem
Całość idzie zrobić w 3k pln robiąc to samemu .
Większość elementów ma ochronę komponentu (300 zł po złożeniu wszystkiego do kupy).
Mam nadzieje ze rozwiązałem wątpliwości
Pozdro
-
mariuszkunc
- Forum Audi A6 / A7

-
Screw
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
FBAS daje możliwość wpięcia video w system mmi. Są tam różne wynalazki od oryginalnych tunerów TV i kamer cofania do wymyślnych VNS media z obsługa usb itd ale na ten temat się nie wypowiem No nie miałem styczności . Wiem tylko tyle ze koszty przy takim urządzeniu będą zbliżać się do kosztów przekładki mmi po odjęciu pieniędzy zwróconych ze sprzedaży części z mmi 2g. Ja w ogólnym rozliczeniu doinwestowalem jakieś 550 zł idąc z 2g na 3g jak sprzedałem wszystkie klamoty co wywaliłem z auta 
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie