[A6 C5 2,4 b] wskazanie vag 17755
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Witam może się przyda Miałem problem z błędem 17800 wg Ross-Tech Wiki do błąd czujnika G163 szukałem i znalazłem że to czujnik po stronie pasażera z przodu, wymiana jedna brak reakcji wymiana druga brak reakcji ten sam błąd i w końcu wymieniłem ten wg opisu przy grodzi strona kierowcy G40 i błędy zniknęły i jest Ok
U mnie pierścień 078 905 234F na wałku był uszkodzony przy błędzie 17755 (strona pasażera, czujnik od strony przodu samochodu, prawy wałek). Podczas przykręcania znacznik na tym pierścieniu dla czujnika halla się pogiął i podawał bzdury przez co nie równo cała strona pasażera mi pracowała.
Update:
Po poprawieniu pierścieni podających sygnał do czujnika halla nie było poprawy. Finalnie sprawdziło się się to co @mazdomania napisała. Rozrząd u mnie był przestawiony na wałku ssącym o jeden ząbek.
Update:
Po poprawieniu pierścieni podających sygnał do czujnika halla nie było poprawy. Finalnie sprawdziło się się to co @mazdomania napisała. Rozrząd u mnie był przestawiony na wałku ssącym o jeden ząbek.