Witam jak w temacie, jaki żarnik D3S polecacie do mojej A6 2010 r.
Teraz mam ori, i widzę ze jedna zaczyna się trochę wypalać co powoduje słabsze oświetlenie drogi w nocy a o deszczu już nie wspomnę. Nie wiem jak sprawdzić stan odbłyśników, ale wydaje i się ze są ok autko dużo jeździło w dzień na ledach
Żarnik D3S
- jacob
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kuba
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Wklejam ci mojego posta z przed kilku dni, bo mi się nie chce na nowo pisać
Dla mnie tylko to i długo, długo nic
Polecam osram CBI 6000K. To co potrafią te żarówki to jest jakaś magia. Wymieniłem swoje stare na te i masakra, światła ze 300% więcej, ostre odcięcie strumienia i super biała barwa. Po wymianie jak i przed trząsł mi się strumień światła na nierównościach więc postanowiłem wymienić przetwornice. Ku mojej uciesze trafiłem na ebayu nówki ORI z data produkcji 1.08.2016 i po wymianie następne zaskoczenie masakra. Teraz to są XENONY przez duże X, zawstydziłem kolegę z światłami FULL LED w LEONIE. Jak wsiadł ze mną do auta to się pytał co chwilę czy na długich jadę
. Teraz barwa światła jest identyczna jak świateł LED w nowych A6 (porównywałem jedno obok drugiego w salonie Audi). Także nie uwierzę już w bzdury że przetwornica albo działa jak jest sprawna albo nie działa i niema stanów pośrednich. Także polecam OSRAM CBI 6000K

Polecam osram CBI 6000K. To co potrafią te żarówki to jest jakaś magia. Wymieniłem swoje stare na te i masakra, światła ze 300% więcej, ostre odcięcie strumienia i super biała barwa. Po wymianie jak i przed trząsł mi się strumień światła na nierównościach więc postanowiłem wymienić przetwornice. Ku mojej uciesze trafiłem na ebayu nówki ORI z data produkcji 1.08.2016 i po wymianie następne zaskoczenie masakra. Teraz to są XENONY przez duże X, zawstydziłem kolegę z światłami FULL LED w LEONIE. Jak wsiadł ze mną do auta to się pytał co chwilę czy na długich jadę

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Barwa 6000K jest już zbyt niebieska i w czasie deszczu gorzej widać - fizyki nie oszukasz
. Grupa VAG fabrycznie montuje barwę 4300K i to nawet w najnowszych modelach. Po drugie nie porównuj świateł w Leonie do tych w A6. Jak chcesz to porównaj sobie światła LED z nowej A6 do Twoich 6000K i tak pięknie nie będzie
.

- jacob
- Forum Audi A6 / A7
Spoko kolego masz rację, ale tylko w jednej kwestii że światła w Leonie i w naszych A6 to 2 różne bajki. Jak już pisałem wyżej, porównywałem barwę/kolor zapalonej lampy MATRIX LED w nowej A6 a obok niej stała moja. Kolor strumienia światła był identyczny. Oczywiście robiąc test na drodze światła MATRIX biją na główę moje XENONY tak z 1000 razy, zupełnie inna bajka i technologia.mat1324 pisze:Barwa 6000K jest już zbyt niebieska i w czasie deszczu gorzej widać - fizyki nie oszukasz. Grupa VAG fabrycznie montuje barwę 4300K i to nawet w najnowszych modelach. Po drugie nie porównuj świateł w Leonie do tych w A6. Jak chcesz to porównaj sobie światła LED z nowej A6 do Twoich 6000K i tak pięknie nie będzie
.
Co do barwy 6000K. wiesz jaką temperaturę barwową mają światła LED MATRIX w nowych A6/A7/A8/Q7 itp??? Mają własnie 6000K, czyli według twojej teorii powinny do dupy świecić w deszczu ale jakimś cudem oszukując fizykę świecą doskonale . Nadmieniam jeszcze tak dla twojej informacji że moje nowe OSRAM COOL BLUE INTENSE 6000K wcale nie są niebieskie tylko idealnie białe, więc proszę nie porównuj markowych oryginalnych palników do chińskiej fioletowo - różowej dyskoteki wiejskiej

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: Quattro
Tak się składa, że założyłem niedawno te same ksenony.
Jeżeli chodzi o barwę to świecą bardziej na biało, zimna biel z lekką niebieską poświatą. Poza tym pisze na opakowaniu, że barwa do 6000K. Jak dla mnie to bardziej chwyt marketingowy. Max barwa to bym powiedział lekko ponad 5000K.
A tak na marginesie to świecą super w porównaniu do starych już orginałów. Ciekawi mnie kwestia z przetwornicami.
Jeżeli chodzi o barwę to świecą bardziej na biało, zimna biel z lekką niebieską poświatą. Poza tym pisze na opakowaniu, że barwa do 6000K. Jak dla mnie to bardziej chwyt marketingowy. Max barwa to bym powiedział lekko ponad 5000K.
A tak na marginesie to świecą super w porównaniu do starych już orginałów. Ciekawi mnie kwestia z przetwornicami.

- jacob
- Forum Audi A6 / A7
Poczekaj aż się rozświetlą to zobaczysz efekt, potrzebują jakiś 100 godzin pracy dla pełnego efektu 6000K. Co do przetwornic to może twoje są jeszcze dobre, ale moje na nierównościach trzęsły strumieniem światła więc postanowiłem wymienić i efekt powalił mnie na glebę.
Jak byś się jednak zdecydował to tu masz linka do tych co ja kupiłem ORI za dwie sztuki 90 € z przesyłką , data produkcji 1.08.2016 (w ASO jedna kosztuje 400 € :shock: )
http://www.ebay.ie/itm/MITSUBISHI-ELECT ... Sw-89ZOW9Z
A wracając do palników ponoć te są też świetne PHILIPS D3S 42403WHV2 WhiteVision gen2
Jak byś się jednak zdecydował to tu masz linka do tych co ja kupiłem ORI za dwie sztuki 90 € z przesyłką , data produkcji 1.08.2016 (w ASO jedna kosztuje 400 € :shock: )
http://www.ebay.ie/itm/MITSUBISHI-ELECT ... Sw-89ZOW9Z
A wracając do palników ponoć te są też świetne PHILIPS D3S 42403WHV2 WhiteVision gen2
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tonny
- Rocznik: 1992
- Moje auto: 100 C4
- Silnik: 2.0 115KM
- Paliwo: Benzyna
Witam. Koledzy mam pytanko, czy po wymianie oryginalnych d3s na żarówki osram cbi 6000k. Czy trzeba przeprowadzać jakieś modyfikacje instalacji bądź przetwornic. Przecież z tego co wiem oryginalne żarówki mają barwa 4300k. A te 6000k, nie powodują one żadnych błędów bądź spowodują przepalenie przetwornic. Mozna tak sobie zmieniac barwe. Oczywiscie rozumien ze zarniki sa tylko markowe. Bardzo dziękuję za radę, i pomoc Łukasz.