BMK puszcza dymek
Mecahanik w poniedziałek zacznie od sprawdzenia kompresji (auto ma moc jeździ ok !) jeśli będzie ok to sciągamy głowice. W innym przypadku silnik do kosza wg Mariusza. Co ciekawe to mechanik twierdzi że olej który leci do wydechu jest nieprzepalony (rzekomo nie przeszedł przez komorę spalania). Jakieś sugestie ?
-
- Forum Audi A6 / A7
Cześć
nie dawało mi spokoju to dymienie na wolnych obrotach raz na jakiś czas, do tego poranny rozruch i zrzędzenie łancucha przez 1,2 sekundy
oddałem do gości co specjalizują się w audi (kiedys ASO audi)
no i zrobili
4 wtryskiwacze nadawały sie do wymiany ,wymienione na zregenerowane wszystkie 6 z gwarancją na rok bez limitu kilometrów
oraz wymieniłem 2 napinacze. Wszystko ustało
trochę mnie to zjadło więc do jesieni i czas na inną marke
pzdr
nie dawało mi spokoju to dymienie na wolnych obrotach raz na jakiś czas, do tego poranny rozruch i zrzędzenie łancucha przez 1,2 sekundy
oddałem do gości co specjalizują się w audi (kiedys ASO audi)
no i zrobili
4 wtryskiwacze nadawały sie do wymiany ,wymienione na zregenerowane wszystkie 6 z gwarancją na rok bez limitu kilometrów
oraz wymieniłem 2 napinacze. Wszystko ustało
trochę mnie to zjadło więc do jesieni i czas na inną marke
pzdr
-
- Forum Audi A6 / A7
A więc u mnie okazały się uszczelniacze zaworowe - wymieniłem wszystkie. Kupiłem w ASO. Auto nie puszcza najmniejszej chmurki z tyłu. Wyjechany jeden bak paliwa - oleju nie ubywa. Droga impreza związana z robocizną - nie ściągali głowic - da się. Dodatkowo wymienione uszczelki i simeringi oraz pasek pompy wysokiego ciśnienia i jego napinacz. Impreza kosztowała 3000 zł. Dalej mam jednak problem. Turbina została zregenerowana (najpierw to ona była podejrzana) i kupiony zupełnie nowy nastawnik Continental, majstry od turbo powiedziali że jest to gotowy złożony zestaw plug nad play. Po wykasowaniu wszystkich błędów i pierwszym odpaleniu wyskauje błąd 3348 - adaptacja nastawinika turbiny bank 1. Brak mocnego dołu, chceck, czasem kontrolka świec. !!