Witam jeżdżę swoim 2.5 już dobrych pare miesięcy i jestem z niego super zadowolony jednak zaczęło mnie drażnić jego kopcenie rano lub po dłuższym postoju na biało, lubi sobie takiego solidnego baranka puścić jednak jeżeli silnik jest w temperaturze pracy samochód nie puszcza żadnego dymka ani białego ani czarnego.
Stad moje pytanie bo obawiam się ze może być to uszczelka pod głowica lub problem z wtryskami
Dodam tylko ze auto niedawno miało wymieniane wszystkie 6 świec zrobiony kat wtrysku, płyn chłodniczy nie ucieka ani olej nie wzrasta oraz auto po shamowaniu wypluło tylko 155 km zamiast 180.
I tak nie ukrywam ze szukam jakiejś rady gdzie szukać problemu z tym związanego.
Auto konfiguracja 2.5 ake 180 km quattro automat 300 tysięcy nalatane
Pozdrawiam Sebastian
[AKE 2.5 180km] kopci na biało po odpaleniu rano
nie jestem ekspertem ale z objawów wynika na pompę wtryskową (tłoczek przestawiania kąta wtrysku), taka tylko moja sugestia..
Podpinałeś się kompem? jakieś błędy?
ps. Jakupiłem w zeszłym roku 2,5 tdi AKE i też myślałem że będe zadowolony, lecz na ostatnie pół roku to 4 miesiące spędza w garażu
(wałki, głowica, skrzynia a teraz pompa)
ps. Jakupiłem w zeszłym roku 2,5 tdi AKE i też myślałem że będe zadowolony, lecz na ostatnie pół roku to 4 miesiące spędza w garażu

zadnych bledow brak. wszystko wyglada jakby tak mialo bycwp_wojtek pisze:nie jestem ekspertem ale z objawów wynika na pompę wtryskową (tłoczek przestawiania kąta wtrysku), taka tylko moja sugestia..
ps. Jakupiłem w zeszłym roku 2,5 tdi AKE i też myślałem że będe zadowolony, lecz na ostatnie pół roku to 4 miesiące spędza w garażu(wałki, głowica, skrzynia a teraz pompa)

- Mattez
- Forum Audi A6 / A7
Oby to nie było to, co u mnie: -ake-25-180-km-ogromne-problemy-z-rozru ... t86418.htm
Every problem is easy... once it's solved.