żarówki LEDy zegarów wypalone? nie działają
żarówki LEDy zegarów wypalone? nie działają
witam. mam problem z zarowkami/ledami jak na zdjeciach. Na obrotosciomierzu przy 6 i 7mce nie działaja diody. Czasami się załączą na chwile ale sporadycznie tylko. Rozbieralem zegary, poprawilem luty(przetopilem) ale to nie pomogło. Jakieś propozycje? jak to rozwiązać co z tym zrobic? Czy zostaje tylko wymiana całych zegarów?
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Przykładałem prąd z baterii do nich i wtedy zaczynają świecić. CO prawda mam wrażenie ze slabiej niz reszta ale świecą. I tak jak mowilem wczesniej, czasami sie zapalą na chwile. Moze to faktycznie ta sciezka? jesli tak to co z tym zrobic? A jeśli wymienić to jak? oraz jaki rodzaj diody to jest? gdzie taka kupić? Dzięki i pozdro! 

FISa wymieniałem ale rok wcześniej, i przez ten cały czas wszystko było okej.
Luty rezystora? ogółnie poprawiałem luty, te co są wokół diody, to o to chodzi? czy luty rezystora to coś innego? Tylko żeby wziac ori diodę to musze kupić cały licznik który kosztuje znacznie ponad 100 zł
/ chyba, że jakiś inny pomysł macie?
bendzji co znaczy przygrzana hot airem?
bo wiem co to znaczy z ang :P ale nie wiem jak w praktyce to rozumieć?
Dodam tylko, że ostatnio czasami świecą ale tak jakby na 40-50% swojej mocy.
Dzieki za wszelaką pomoc.
Luty rezystora? ogółnie poprawiałem luty, te co są wokół diody, to o to chodzi? czy luty rezystora to coś innego? Tylko żeby wziac ori diodę to musze kupić cały licznik który kosztuje znacznie ponad 100 zł

bendzji co znaczy przygrzana hot airem?

Dodam tylko, że ostatnio czasami świecą ale tak jakby na 40-50% swojej mocy.
Dzieki za wszelaką pomoc.