Problem z alarmem
- magik_29
- Forum Audi A6 / A7
Witam
mam problem z alarmem w mojej c5 w vagu w 35 central loc wywala błąd 1370 oraz zwarcie z masą
a do tego syrenka nie reaguje. Alarm sam się załącza w ciszy tylko kierunki migają. Dzisiaj znowu sprawdzałem czy nie ma zwarcia na syrence ale nic z tego kable czyste. i teraz mam rozkodowany alarm bo jak go zakoduję to grzeje się komfort. Proszę o pomoc bo nie mam zielonego pojęcia gdzie szukać tego zwarcia.
mam problem z alarmem w mojej c5 w vagu w 35 central loc wywala błąd 1370 oraz zwarcie z masą
a do tego syrenka nie reaguje. Alarm sam się załącza w ciszy tylko kierunki migają. Dzisiaj znowu sprawdzałem czy nie ma zwarcia na syrence ale nic z tego kable czyste. i teraz mam rozkodowany alarm bo jak go zakoduję to grzeje się komfort. Proszę o pomoc bo nie mam zielonego pojęcia gdzie szukać tego zwarcia.
- magik_29
- Forum Audi A6 / A7
U mnie kodowanie mam 6720 a jak zmienię na 7754 to alarm głupieje i sam się załącza i wtedy wywala błąd 1370 zwarcie z masą. Nie wiem czy ma to związek z modułem komfortu bo mi się dwa razy z fajczył. Za pierwszym razem zmieniony był na ten który kupiłem ja taki jak był w oryginale 4b0962258b i on się spalił po niecałym tygodniu bo okazało się że miałem zwarcie na kablach podnośnika tylnej szyby potem elektryk zmienił moduł ale wstawił 4b0962258a i usunął zwarcie ale z alarmem lipa a wcześniej było wszystko ok.
krs2919, Witam. Mam podobny problem z alarmem w moim c5. I czy ja mogę wypiac cały moduł alarmu? Czy wystarczy tylko jakiś konkretny kabel odciąć od modułu. Nie mam vaga i nie wiem gdzie leży problem. A vag u elektryka nie wykrywa problemu. Chcę tylko odłączyć alarm który sam się włącza co chwila. Jestem w tym zielony dlatego proszę o pomoc. Z góry bardzo dziękuję.
Ska0704