Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Po przełączeniu na "S" pali bezpiecznik nr 5

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
pniesmaczny
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Po przełączeniu na "S" pali bezpiecznik nr 5

Post autor: pniesmaczny » 29 maja 2017, 05:46

Witam
Zakupiłem ostatnio swój wymarzony samochodzik Audi a6c5 3.0 quattro automat 5 biegowy i wszystko było ok do puki nie włączyłem na skrzyni biegów trybu "S" po przejechaniu 1-2 km zgasł klimatronik to się zatrzymałem dałem na "P" odpalam klimatronik dalej nie działa i nie da się wbić żadnego biegu . gaszenie , odłączenie aku nic nie dawało a że stałem na środku ulicy to laweta , zepchnąć się nie dało bo w końcu parking wbity

Pod domem na spokojnie sprawdziłem bezpieczniki i nr 5 był przepalony (10A) wymiana na nowy klimatronik żyje, skrzynia żyje euforia :-) do włączenia znowu 'S" i to samo :-(

jak jechałem kawałek ze spalonym bezpiecznikiem (200 metrów do zatrzymania) i zgaszonym klimatronik pod lewarkiem zmiany biegów było słychać delikatne stukanie .

co może być przyczyną ?? na trybie "D" jeździ normalnie ale boje się że zaraz całość poleci samochód zakupiłem 3 dni temu i nie wiem co robić .

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2018
Moje auto: Inne
Nadwozie: Inne
Napęd: Brak
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel

Post autor: bendzji » 29 maja 2017, 08:53

sprawa prosta musi być zwarcie - rozebrałbym konsolę przy wybieraku , napięcie z bezp.5 przychodzi na pin 1 i pin 7 czarnej 10 pinowej wtyki koło wybieraka

podejrzewałbym sam wybierak skoro tylko po przesunięciu na S przepala bezp.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja