A6 C5 - Wymiana licznika bez FIS na pełny FIS - przedlift
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
Pin niepotrzebny do zmiany adaptacji w kanale 60
Gateway typowego nie ma w C5 też nic dziwnego że błąd komunikacji
Na tym.zdjęciu teo nic nie widać , musiałbyś opisać i dokładniejsze foto zrobić ale podejrzewam że LPG podpięte
Kabelki can to pomarańczowe skręcone ze sobą kable , będą widoczne w białej wtyce koło ECU
Gateway typowego nie ma w C5 też nic dziwnego że błąd komunikacji
Na tym.zdjęciu teo nic nie widać , musiałbyś opisać i dokładniejsze foto zrobić ale podejrzewam że LPG podpięte
Kabelki can to pomarańczowe skręcone ze sobą kable , będą widoczne w białej wtyce koło ECU
-
- Forum Audi A6 / A7
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
no szarą wtyczkę licznika
[ Dodano: 2017-05-19, 13:16 ]
[ Dodano: 2017-05-19, 13:16 ]
pasuje ze sterowników sampoziomu xenon , z klimatronika , w nowych lampach np. B8 też jest brązowa pasująca wtykaspeton pisze:Ja nie mogę nigdzie znalesc tej wtyczki do licznika. Kolega pisał ze na allegro lub naszrocie Ale nikt tego niema każdy kable na kilo sprzedaje. Może ktoś pomoże kupić ?
Witam. Kupiłem audi a6 avant z 99r (modelowo chyba 2000 bo Y w VIN) i ktoś już wcześniej byle jak zmienił licznik na taki 4B0 920 981K (soft D07). Po zakupie i zagłębieniu się w temat dołożyłem manetkę i piny 14 15 16 z szarej kostki do masy, tarcze były już przełożone na EU. Zostało najtrudniejsze zadanie czyli prędkościomierz. Kupiłem Kabelek USB VAG KKL od Viakena za 55zł (Polski) zgrałem wsad programem vageepromprogrammer 1.19g.
Byłbym bardzo wdzięczny za przerobienie tego wsadu na EU i potwierdzenie czy ten licznik to nie crypto (licznik ma ringi i podświetlane wskazówki po zapłonie oraz na nalepce z tyłu pieczęć z cyframi "2001") Obawiam się też DEF po modyfikacjach
Pozdrawiam
Byłbym bardzo wdzięczny za przerobienie tego wsadu na EU i potwierdzenie czy ten licznik to nie crypto (licznik ma ringi i podświetlane wskazówki po zapłonie oraz na nalepce z tyłu pieczęć z cyframi "2001") Obawiam się też DEF po modyfikacjach
Pozdrawiam
Witam.
Kupiłem A6 C5 2.5TDI z 2000 roku. Problem jest z licznikiem. Licznik bez ringów ale białe podświetlenie i zegarki elektroniczne i ma mały wyświetlacz 1/2FIS ale nic prawie na nim nie widać. Chciałbym zmienić licznik na taki z FIS lub 1/2 FIS z polifta i uruchomić komputer pokładowy. Zczytałem eprom licznika vag-tacho i pokazuje mi 4B0920900D (eprom 93c86), a to niby licznik od benzyny???
Wcześniej miałem Golfa IV w TDI z 2002 roku i tam zmieniałem zegary 4 razy za każdym razem wgrywając tylko zmieniony wsad do licznika. Czy w audi to też takie proste? Jakiego licznika z polifta szukać (oznaczenie) i czy manetki z golfa przydadzą mi się w Audi?
Z góry dziękuję za pomoc.
Kupiłem A6 C5 2.5TDI z 2000 roku. Problem jest z licznikiem. Licznik bez ringów ale białe podświetlenie i zegarki elektroniczne i ma mały wyświetlacz 1/2FIS ale nic prawie na nim nie widać. Chciałbym zmienić licznik na taki z FIS lub 1/2 FIS z polifta i uruchomić komputer pokładowy. Zczytałem eprom licznika vag-tacho i pokazuje mi 4B0920900D (eprom 93c86), a to niby licznik od benzyny???
Wcześniej miałem Golfa IV w TDI z 2002 roku i tam zmieniałem zegary 4 razy za każdym razem wgrywając tylko zmieniony wsad do licznika. Czy w audi to też takie proste? Jakiego licznika z polifta szukać (oznaczenie) i czy manetki z golfa przydadzą mi się w Audi?
Z góry dziękuję za pomoc.
wallygraf