[A6 C4] Problem z podsietleniem deski rozdzielczej
[A6 C4] Problem z podsietleniem deski rozdzielczej
Wczoraj wracając wieczorem do domu zauważyłem, że zegary nie są podświetlane, komputer, termometr, wskaźnik na którym biegu jedziemy oraz klimatronik działa bez zarzutu. Sprawdziłem bezpieczniki i jeden z nich jest spalony, nie jestem pewien czy to ten od podświetlania, lecz po włożeniu nowego od razu się spalił. Zauważyłem również, że niekiedy gdy nie włączę radia(mam nieoryginalne)zegary lekko się podświetlają. Niekiedy panel od klimatronica jest bardzo ściemniony i wtedy zegary także są podświetlone. Podejrzewam potencjometr. Ma ktoś może jakieś sugestie?
ja mam u siebie podobny problem tyle że umnie podswietlenie dzialalo do czasu aż padły mi długie światla jednak po wymianie przelącznika dalej była ciemnośc postanowiem rozebrac zegary i po poskladaniu pojawiło sie podswietlenie tylko połowy mianowicie wskaźnika temp. i obrotomierza natomiast reszta dalej jest ciemna mało tego przestał działac wskaźnik ładowania
tak samo podswietlanie radia również nie działa bezpiecznik jest chyba ok ew. czy może byc to jakiś przekaźnik?