Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4] Problem z podsietleniem deski rozdzielczej

Elektryka
ODPOWIEDZ
Marianoit
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C4] Problem z podsietleniem deski rozdzielczej

Post autor: Marianoit » 27 mar 2009, 21:29

Wczoraj wracając wieczorem do domu zauważyłem, że zegary nie są podświetlane, komputer, termometr, wskaźnik na którym biegu jedziemy oraz klimatronik działa bez zarzutu. Sprawdziłem bezpieczniki i jeden z nich jest spalony, nie jestem pewien czy to ten od podświetlania, lecz po włożeniu nowego od razu się spalił. Zauważyłem również, że niekiedy gdy nie włączę radia(mam nieoryginalne)zegary lekko się podświetlają. Niekiedy panel od klimatronica jest bardzo ściemniony i wtedy zegary także są podświetlone. Podejrzewam potencjometr. Ma ktoś może jakieś sugestie?

mattey
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mattey » 28 mar 2009, 19:58

ja mam u siebie podobny problem tyle że umnie podswietlenie dzialalo do czasu aż padły mi długie światla jednak po wymianie przelącznika dalej była ciemnośc postanowiem rozebrac zegary i po poskladaniu pojawiło sie podswietlenie tylko połowy mianowicie wskaźnika temp. i obrotomierza natomiast reszta dalej jest ciemna mało tego przestał działac wskaźnik ładowania :/ tak samo podswietlanie radia również nie działa bezpiecznik jest chyba ok ew. czy może byc to jakiś przekaźnik?

Marianoit
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Marianoit » 28 mar 2009, 20:21

Wiesz może kolego od czego jest bezpiecznik z lewej strony na samym dole? Z tego co wiem to od szyberdachu, jednak bezpiecznik spalony a szyberdach śmiga aż miło. Dlatego być może się mylę :-D

mattey
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mattey » 04 kwie 2009, 03:33

gdzies na forum jest rozpiska bezpiecznikow

Marianoit
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Marianoit » 04 kwie 2009, 14:08

W takim razie ja sugerowałem się oznaczeniami z c5. Wychodzi na to, że u mnie pali cały czas bezpiecznik nr 7. Teraz musze ustalić dlaczego tak sie dzieje. Ktoś ma jakieś wskazówki?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja