[ BRE 2.0 140 KM] Silnik kręci nie odpala akumlator słaby ?
[ BRE 2.0 140 KM] Silnik kręci nie odpala akumlator słaby ?
https://megawrzuta.pl/download/6329a978 ... .htmlWitam
Wróciłem wczoraj z Anglii zostawiłem auto podbródek wychodzę rano auto ma rozładowany akumlator , podłączyłem pod prostownik na 2h co naprawdę i kolega odpala na kable , auto kręci ale nie odpala co to może być proszę o pomoc
Proszę tutaj jest filmik z samochodu
Wróciłem wczoraj z Anglii zostawiłem auto podbródek wychodzę rano auto ma rozładowany akumlator , podłączyłem pod prostownik na 2h co naprawdę i kolega odpala na kable , auto kręci ale nie odpala co to może być proszę o pomoc
Proszę tutaj jest filmik z samochodu
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
To zaczne od początku , auto należy do mojej ciotki z Angli przyjezdza do Pl raz w miesiącu , Na trasie wszystko było okej przyjechala do polski zostawiła auto na noc , na drugi dzień zawiozła je do mechanika n wymiane oleju filtrów itp , i mechanik ''miał'' coś wyczyścić kwota za tzw czyszczenie czegoś czego sam nie wiem , bo baba wiecie jak to wygląda kosztowało 1500zl , auto wróciło pod dom na kołach , na drugi dzień wsiadam osobiście do auta wyprawa na zakupy .. przekręcam kluczyk auto nie ma prądu , no to prostownik i ładowanie ,po naładowaniu auto kręci ale nie odpala , wyżej jest filmik , https://megawrzuta.pl/download/6329a978 ... 8536c.html
Możecie mi w jakiś sposób pomoć auto ma w piątek jechać spowrotem do anglii każdy mechanik nie mma czasu , chce spóbować na własną reke .
Możecie mi w jakiś sposób pomoć auto ma w piątek jechać spowrotem do anglii każdy mechanik nie mma czasu , chce spóbować na własną reke .
-
- Forum Audi A6 / A7
To tak :
Akumlator zaladowany na max kreci jak oszalaly
Bezoieczniki w samochodzie sprawdzone sa okej
Pompe slysze ze chodzi
Nienwiem jak podlaxzeniendo kompa bo nie mam mozliwoaci sprawdzicb
Jest mozliwe zeby po wycieagnieciu aku cos sie zepsulo ...?
[ Dodano: 2017-05-16, 21:15 ]
Vag wykazal bledy 006215 i 00715
Pomocy
Akumlator zaladowany na max kreci jak oszalaly
Bezoieczniki w samochodzie sprawdzone sa okej
Pompe slysze ze chodzi
Nienwiem jak podlaxzeniendo kompa bo nie mam mozliwoaci sprawdzicb
Jest mozliwe zeby po wycieagnieciu aku cos sie zepsulo ...?
[ Dodano: 2017-05-16, 21:15 ]
Vag wykazal bledy 006215 i 00715
Pomocy
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI 140KM
Może czyścił egr i klapę gaszącą (przepustnicę), może "przepustnica" jest w stanie zamkniętym = zablokowałą się i nie wróciła do stanu otwartego po zgaszeniu auta. Ściągnij węża gumowego, który idzie do kolektora ssącego, przekęć zapłon (nie odpalaj)i zobacz czy "przepustnica" jest otwarta. Jeżeli jest zamknięta to nie odpalisz.
Przyczyn może być wiele, może czujnik położenia wału.... Błędy, które ci wyskoczyły nie są za bardzo związane z silnikiem. Jden z nich dotyczy ABS-u, może jak jest coś na rzeczy z hamulcami to audi zadbało żeby auto nie odpaliło
, ale tego nie wiem
Przyczyn może być wiele, może czujnik położenia wału.... Błędy, które ci wyskoczyły nie są za bardzo związane z silnikiem. Jden z nich dotyczy ABS-u, może jak jest coś na rzeczy z hamulcami to audi zadbało żeby auto nie odpaliło

pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
Alternator nie ma nic do rozruchu silnika. Chyba, że stawia tak duże opory, że silnik nie wkręcą się na obroty podczas kręcenia rozrusznika. Ale pisałeś, że po naładowaniu aku, kręci jak szalony. Także zostaw alternator i akumulator i sprawdź przepustnicę.
A jest ona tutaj:
A jest ona tutaj:
- Załączniki
-
- BeztytuĹu.jpg (33.96 KiB) Przejrzano 4180 razy